Školski kalendar za vojvođanske đake: U školu 1. septembra, jedna radna subota sledećeg aprila

Prvo polugodište za sve đake u vojvođanskim osnovnim i srednjim školama počinje u sredu, 1. septembra 2021. godine, a završava se u četvrtak, 23. decembra i ima 80 nastavnih dana.
Školski kalendar za vojvođanske đake: U školu 1. septembra, jedna radna subota sledećeg aprila
Foto: Pixabay
Prema novom školskom kalendaru za 2021/2022. godinu, drugo polugodište za osnovce počinje 17. januara 2022. godine i završava se 7. juna 2022. godine – za učenike osmog razreda, dok će se za đake od prvog do sedmog razreda drugo polugodište završiti 21. juna 2022. godine.
 
Nakon zimskog raspusta, srednjoškolci se u školske klupe vraćaju u ponedeljak, 10. januara 2022. godine, odredio je pokrajinski sekretarijat za obrazovanje. 
 
Završetak nastavne godine zavisi od nastavnog plana za osnovne i srednje škole, tako da učenici četvrtog razreda gimnazija završavaju 24. maja, učenici završnih godina stručnih srednjih škola 31. maja, a svi ostali srednjoškolci raspuštaju se 21. juna 2022. godine.
 
U novoj školskoj godini učenici i osnovnih i srednjih škola imaće jednu radnu subotu i to 2. aprila 2022. godine.
 
Školske kalendare možete da preuzmete OVDE.
  • niko

    04.06.2021 11:28
    Opet “dopisno” ili redovno osnovno školovanje?
  • Teča

    04.06.2021 10:06
    Sve smo čuli osim kada će se deca vakcinisati, ne mislite valjda da ćete izbegavati vakcinaciju kao što ste izbegavali da nosite maske?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".