Od sutra prijave na konkurs za oznaku "Najbolje iz Vojvodine"

Preduzetnici, proizvođači, organizatori događaja, fizička i pravna lica imaće mogućnost da od subote, 5. juna konkurišu za pokrajinsku oznaku "Najbolje iz Vojvodine".
Konkurs Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam biće otvoren mesec dana. 
 
Pokrajina vraća ovu oznaku nakon šest godina, a osim prehramenih, industrijskih i zanatskih proizvoda, ovu oznaku moći će da dobiju turističke usluge i destinacije.
 
Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević rekao je danas da je "veoma važno da znamo odakle proizvod dolazi", te da će nosioci oznake morati da ispune veoma stroge standarde.
 
"Svako ko ponese ovaj znak trebalo bi da bude ponosan na činjenicu da mu je dodeljen. Kontrola će biti stalna i na godišnjem nivou. Znak se dodeljuje na tri godine, sa mogućnošću produžetka roka za korišćenje, jer nećemo dozvoliti devalvaciju ove značajne oznake", naveo je Ivanišević.
 
On je dodao da će se razgovarati i sa velikim trgovinskim lancima kako bi se za ove proizvode, nosioce oznake, opredelilo i posebno mesto unutar prodajnog prostora, da bi kupci znali koji su to proizvodi ispunili najstrože kriterijume i da ih mogu konzumirati pouzdano.
 
Za učešće na konkursu potrebno je sedište na teritoriji Vojvodine. 
 
Organizatori mogu da konkurišu za manifestaciju koja se izdvaja po načinu održavanja, korišćenju resursa, originalnosti, ciljevima, kao i prema rezultatima u oblastima delovanja, te prema načinu na koji manifestacija zastupa određenu mikrolokaciju ili regiju, njenu autentičnost i svojstvenost.
 
Sekretarijat je najavio da će konkurs sprovoditi sa preduzećem za kontrolu kvaliteta i kvantiteta robe i usluga "Jugoinspekt - Novi Sad", koje će primati prijave i proveravati ispunjenost uslova, kao i sa Turističkom organizacijom Vojvodine u domenu turizma, ugostiteljstva i manifestacionog turizma.
 
Detaljnije o načinu na koji je brend "Najbolje iz Vojvodine" vraćen čitajte OVDE.
  • Марина

    05.06.2021 07:45
    А како другачије? Ћирилица је на Северу Србије присутна скоро 2000 година, све остало су неуспешни покушаји различитих окупатора да већини наметну своје културне обрасце.
  • mm

    04.06.2021 17:21
    uslov
    a uslov da bude da proizvod mora biti napisan na cirilici

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.