Pokrajina vraća brend "Najbolje iz Vojvodine", izdavaće se domaćim proizvodima

Ukupno devet tema, među kojima je pitanje finansiranja Sremskih Karlovaca i povratak oznake "Najbolje iz Vojvodine", naći će se pred poslanicima Skupštine Vojvodine sutra, 22. aprila.
Pokrajina vraća brend "Najbolje iz Vojvodine", izdavaće se domaćim proizvodima
Foto: 021.rs
Poslanici će razmatrati predlog zakona o obnovi kulturno-istorijskog nasleđa i podsticanju razvoja Sremskih Karlovaca, akt o kojem je 021.rs detaljnije pisao OVDE, ali koji još uvek nije poznat javnosti.
 
Na dnevnom redu je predlog odluke o ustanovljivanju znaka "Najbolje iz Vojvodine", koji je Pokrajina izdavala od 2004. do 2016. godine, bez konkretnih informacija zbog čega se sa tim stalo sa dolaskom koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke na vlast u Pokrajini. Sada se, čini se, ova oznaka vraća, a povratak je najavio sadašnji sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević.
 
Oznaka "Najbolje iz Vojvodine" odnosi se na proizvode iz domaće radinosti, poreklom iz Vojvodine, koje poseduju određene karakteristike područja, kvalitet pogodan za evropsko tržište i sertifikovani su. Moći će da se izda poljoprivrednim, zanatskim, industrijskim i proizvodima domaće radinosti. 
 
Poslednji put je ovaj brend spominjao bivši pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković 2016. godine. Tada je poručio da brend treba proširiti i na sektor turizma - na destinacije i proizvode. Iste godine je najavljeno da će proizvodi sa oznakom kvaliteta "Najbolje iz Vojvodine" biti predstavljeni (tada po 10. put) na Međunarodnom poljoprivredno-prehrambenom sajmu u Sloveniji.
 
Na dnevnom redu sednice je i predlog odluke o izmenama mreže koridora saobraćajne infrastrukture državnog puta Subotica - Zrenjanin - Kovin, kao i izveštaj o upravljanju i raspolaganju javnom svojinom APV za 2020. godinu.
 
Poslanici će tek sutra usvojiti godišnji izveštaje o radu Pokrajinskog zaštitnika građana - ombudsmana i Pokrajinskog zavoda za ravnopravnost polova za 2019. godinu. Usvojiće se i izveštaji o radu ova dva tela za prošlu godinu.
 
Na kraju, razmatraće se izmene odluke o izboru predsednika i članova odbora Skupštine APV.
 
Detalji svake od tačaka na dnevnom redu nisu poznati jer Skupština Vojvodine godinama unazad materijal ne šalje novinarima, iako je prošle godine digitalizovala svoj rad.
 
Sednica Skupštine APV u Velikoj sali počinje u 10 časova, a održaće se u skladu sa epidemiološkim merama, što podrazumeva da novinari mogu da prate prenos.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti