Građani poručuju "Zrenjanin je žedan", gradonačelnik obećava rešenje "u narednom periodu"

Zrenjaninci, nezadovoljni jer je već 17 godina zabranjena za piće voda iz gradskog vodovoda, pokrenuli su svojevrsnu akciju na društvenim mrežama.
Građani poručuju "Zrenjanin je žedan", gradonačelnik obećava rešenje "u narednom periodu"
Foto: Pixabay
Cilj im je da čelnicima grada ukažu da je nedostatak zdrave pijaće vode jedan od najvažnijih problema u tom gradu koji treba rešavati.
 
Na svaku objavu na zvaničnoj Fejsbuk stranici Grada Zrenjanina pišu komentare "gde je voda", "a voda?" i poručuju da je "Zrenjanin žedan".
 
Čelnici grada i nadležni za rešavanje tog pitanja mesecima unazad se ne oglašavaju, ali je gradonačenik Zrenjanina Simo Salapura za Insajder izjavio da, iako ne može da daje rokove, "veruje da će do rešenja tog kompleksnog problema doći u nekom narednom periodu".
 
"U ovom trenutku se analiziraju sve mogućnosti na koji način može da se pronađe rešenje za dobrobit svih građana. Rekao sam kompleksno je. Kada sam postao gradonačelnik nisam obećavao nikakve rokove, nikakva moguća rešenja, uljučene su naravno i državne institucije i svi važni činioci. Verujem da, opet kažem bez rokova, u nekom narednom periodu možemo da imamo rešenje tog problema", kazao je Salapura.
 
Voda iz zrenjaninskog vodovoda zabranjena je za piće još 2004. godine zbog nedozvoljene količine arsena u njoj, a izgrađeno postrojenje za prečišćavanje vode prestalo je da radi zbog eksplozije koja se dogodila krajem prošle godine. Kakva je sudbina te Fabrike vode za Zrenjanince je takođe nepoznanica.
  • Pablo

    06.06.2021 19:57
    A
    za koga glasate i ko Vas vodi?
  • Zrenjaninac

    06.06.2021 00:05
    Lažu nas ko majmune
    Zrenjaninci su već 18 godina žedni. Ako gradonačelnik nije ništa obećao, znači da ga mi nismo ni birali. Izabrali su ga njegovi pajtosi, koji su svojevremeno, tada u žutom dresu, potpisali ugovor sa Italijanima da uz garanciju države besplatno izgrade fabriku vode, a da je plate građani kroz buduću potrošnju.. Svaka im čast na dosećanju. Fabrika je izgrađena, čista voda je na sreću građana potekla uz brojne zavrzlame. Neko je očito stavio šape na ovo postrojenje, pa puj-pike ne važi ni predsednikovo ni premijerkino obećanje da će konačno biti zdrave vode. U međuvremenu grad daje 460 miliona da se izgradi vodovod do budućeg najvećeg zagađivača Pokrajine. Kineskoj fabrici je poklonjeno 96 hektara najplodnije oranice, 86 miliona evra za izgradnju, 400 miliona Milenijumu za „razminiranje“ njiva, izgrađen kružni tok, proglašena avenija Ling long… Vodena mafija trlja ruke jer Zrenjaninci kupuju mineralnu vodu ne samo za piće i kuvanje, već i za kupanje dece i pranje zuba. Čelnike baš briga. Svi se ugrađuju već decenijama. Salapura bi sigurno drugačije govorio da je u pitanju Žitište.
  • Банатмен

    05.06.2021 19:46
    Банат и Бачка
    Проблем је државни, не локални. Шира слика проблема с подземним водама обухвата средњи и северни Банат и северну Бачку. Доц. Владимир Павићевић са техн. мет. факултета у Београду рече: "Отекло Панонском море је, нажалост, овим пределима у аманет оставило геохемијску структуру такву да је у њој превише метала, арсена као и других загађујућих супстанци па је вода на овим подручјима лошег квалитета."
    Више детаља: https://www.youtube.com/watch?v=27bFpAXxhug

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".