FOTO: "Munjeviti udar" na Tisi, rečna flotila obavlja taktičke vežbe u Titelu

U okviru združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem Munjeviti udar 2021, Rečna flotila realizuje na Tisi kod Titela taktička uvežbavanja i vežbe u sadejstvu sa Ratnim vazduhoplovstvom i PVO.
Tokom vežbe proigravaju se taktičke radnje i postupci rečnih jedinica Vojske Srbije na sprečavanju prodora neprijateljskih rečnih snaga u dubinu rasporeda sopstvenih jedinica odbranom plovnog puta.
 
Veštim manevrom plovnih objekata u sadejstvu sa lovačko-bombarderskom avijacijom izvršavaju se taktičke radnje na blokadi i kontroli plovnog puta, desantiranje i uspostavljanje skelskog mesta prelaza, uz zaštitu brodova Rečne flotile, i proigravaju brojne druge situacije u kojima se mogu naći pripadnici rečnih jedinica prilikom realizacije borbenih dejstava u zahvatu plovnih puteva, navode u Ministarstvu odbrane.
 
Na poligonu kod Titela je angažovano oko 300 pripadnika Vojske Srbije iz sastava Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i PVO, 12 brodova, četiri vazduhoplova, tri amfibijska transportera i više od 25 drugih plovnih objekata.
 
 
Vežbovne aktivnosti na privremenom poligonu "Titel" deo su združene taktičke vežbe sa bojevim gađanjem "Munjeviti udar 2021", koju na osam lokacija širom Republike Srbije izvode jedinice Kopnene vojske u sadejstvu sa Ratnim vazduhoplovstvom i PVO, 72. brigadom za specijalne operacije i 63. padobranskom brigadom.
  • Patak

    20.06.2021 18:04
    Bućkalo
    Pecaroši pazite se, biće gadno - ovi su izgleda krenuli da kontrolišu pecaroške dozvole.
  • hmm

    20.06.2021 12:42
    titeljani su sigurno "srećni"
  • Cosa

    20.06.2021 05:49
    Munjeviti...
    udar na čorbu i pivo kod "Marina"...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina