Tender za drugu fazu obnove zrenjaninskog stadiona u vrednosti od 308 miliona dinara

Gradska uprava Zrenjanina raspisala je tender za realizaciju druge faze sanacije i adaptacije Gradskog stadiona u vrednosti od 308 miliona dinara.
Tender za drugu fazu obnove zrenjaninskog stadiona u vrednosti od 308 miliona dinara
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako se navodi u tehničkoj dokumentaciji, u planu je rekonstrukcija betonske zgrade, zatim tribine i postavljanje novinarske lože. Takođe, radovi obuhvataju izvođenje građevinskih, stolarskih, tesarskih, elektroinstalacionih radova za realizaciju kompletne sanacije stadiona i obezbeđivanje funkcionalnosti objekta.
 
Rok za prijavu zainteresovanih učesnika na tenderu je 10. septembar, piše eKapija.
 
Tokom 2019. godine završena je prva faza rekonstrukcije gradskog stadiona u Zrenjaninu. 190 miliona dinara uloženo je u obnavljanje atletske staze i postavljanje dela osvetljenja kako bi ovaj objekat dobio adekvatnu podlogu za dalji razvoj infrastrukture koja bi omogućila održavanje sportskih manifestacija.
 
Istovremeno, sa završetkom radova najavljena je i druga faza rekonstrukcije koja podrazumeva kompletnu sanaciju stadiona za održavanje fudbalskih takmičenja prve i druge kategorije, kao i atletskih takmičenja evropskog ranga. Planovi za realizaciju ovog projekta, u kojem zajednički učestvuju Pokrajinska vlada Vojvodine i grad Zrenjanin, odloženi su zbog pandemije korona virusa, a početkom ove godine već je obezbeđeno 250 miliona dinara za izvođenje radova.
 
Za radove na drugoj fazi rekonstrukcije Gradskog stadiona predviđen je rok od 365 dana, navedeno je u tenderskoj dokumentaciji.
  • Veverica

    13.08.2021 07:41
    Vode
    Vode, vode, vode, vode ... Zrenjanincima treba pijaća voda, dokle sa igranjem životima ljudima? Ko če žedan i neokupan,u prljavoj odeći ići na stadion? Da mogu, zabranila bih SVE graditeljske aktivnosti u Zrenjaninu dok stanovnicima iz slavina ne poteče ČISTA, ZDRAVA VODA...
  • Mitke 83

    13.08.2021 01:37
    Hoce biti i cesma negde na stadionu??
  • Zrenjaninac

    12.08.2021 23:52
    Lažu nas ko majmune
    Ima para za propali fudbalski klub (nekada prvoligaš u velikoj Jugoslaviji), a nema za grad koji je žedan već 17 godina i kome se otrovna tehnička voda prodaje kao da je mineralna.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.