Pripremni radovi u toku, očekuje se da će za godinu dana biti moguće putovanje vozom do Mađarske

Opštinska uprava Kanjiže saopštila je svoja očekivanja da će za godinu dana iz Subotice do Segedina već biti moguće putovanje vozom.
Pripremni radovi za obnovu železničke pruge na srpskoj deonici u punom su jeku, a šne od Horgoša do Palića su u potpunosti uklonjene, piše u obaveštenju Opštine Kanjiža, a prenosi eKapija. 
 
Rok za završetak radova je septembar sledeće godine. Putnički vozovi će saobraćati između Subotice i Segedina brzinom od 120 kilometara na čas, tako da će putovanje do ovog mađarskog grada trajati 40 minuta.
 
Pružni prelazi biće zaštićeni rampama, a na Paliću i Horgošu lakši prolaz pešacima i biciklistima preko pruge biće omogućen podvožnjakom. Nakon renoviranja železničke pruge Subotica-Horgoš, biće renovirane i stanice na Paliću, u Hajdukovu, Horgošu i Bačkim Vinogradima.
  • &

    19.08.2021 12:14
    a mi plaćamo
    projekat rehabilitacije pruge Segedin, Subotica i dalje do Baje je projekat Vlade Vojvodine, a zašto im je bio bitan kad vozovi tu ne idu od 2015, a ni magistrala im ne radi, oni treba da odgovore.
  • ns

    19.08.2021 07:02
    Sjajno !
    Još samo da stignem od Beograda do Novog Sada,
    pa od Novog Sada do Subotice.
  • a mi plaćamo

    18.08.2021 12:44
    Fino nam je vođa nametnuo da se kreditno zadižimo kod kineskie "braće", pomognemo njihov građevinski sektor i banke, za tranzit bliskoistočnih azilanata i južnosusednih gastarbajtera.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.