Banka prodaje zrenjaninsku Fabriku vode zbog duga

Erste banka, kao glavni kreditor izgradnje postrojenja za prečišćavanje vode u Zrenjaninu, pokrenula je založno pravo nad Fabrikom vode u ovom gradu zbog neizmirivanja duga.
Banka prodaje zrenjaninsku Fabriku vode zbog duga
Foto: Pixabay
Banka planira da dospelo potraživanje od Fabrike vode namiri njenom prodajom, objavio je "Danas".
 
U Erste banci su za taj list u pisanoj izjavi naveli da su, kako bi zaštitili svoju investiciju, na kraju morali da, u skladu sa Zakonom o založnom pravu nad pokretnim stvarima i pravima upisanim u registar, otpočnu postupak namirenja dužnika Fabrike vode Zrenjanin, o čemu je poslat i zvaničan dopis 20. jula 2021. godine.
 
"Dospelo potraživanje želimo da namirimo prodajom fabrike kao celine, poštujući važeće propise koji definišu naplatu dospelih potraživanja", rekli su u Erste banci.
 
"Nadamo se da će se tokom sprovođenja tog postupka pojaviti kupac koji će fabriku pokrenuti i omogućiti isporuku hemijski i bakteriološki ispravne vode svim Zrenjanincima", navode u banci.
  • Balkan

    25.08.2021 00:18
    Znaci nadjen je kupac koji ce pokrenuti ono sto do sada nije radilo kako treba i to sigurno pred izbore, pa kada potece cista i zdrava voda oko Februara / Marta 2022, bice lepo u Zrenjaninu gradu a onda mogu i 4 konja debela preko Begeja. Ziveli
  • Банатмен

    21.08.2021 18:42
    Аргументи против приватизације
    Grad Berlin odustao od privatizacije vodosnabdevanja:
    "2013. City of Berlin buys back shares from RWE and Veolia. Berliner Wasserbetriebe is completely back in the municipal family."
    https://www.bwb.de/content/en/html/2195.php

    "...Pariz, Berlin i Sofija su samo neki od primera, istina u različitim kontekstima, privatizovanih vodovoda koji su eksploatisani, u koje nije nakon privatizacije ulagano, gde su radnici otpuštani a korisnici isključivani sa mreže zbog dugovanja. Na kraju su svi ovi vododvodi rekomunalizovani i ponovo su u javnom vlasništvu. Za Srbiju je najbolje da ne dozvoli privatizaciju vodovoda, već da poradi na ivestiranju u vodnu infratsrukturu i podstakne javno-javna partnerstva..."
    https://www.danas.rs/drustvo/voda-je-zajednicko-dobro/
  • Jani

    21.08.2021 09:25
    Ja stvarno ne razumem taj narod u Zrenjaninu...pa skupite račune za vodu(komunalne)+račune za vodu-pijaću koju ste kupili na mesečnom nivou i svakog meseca...zahtev Gradskoj upravi za refundaciju troškova...ali bukvalno svaki mesec...pa nek odbijaju...imaćete makar...papir..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina