Gradska uprava Subotice: Fondacija "Kapetan Dragan" ispunila uslove za dobijanje poslovnog prostora

Gradska uprava Subotice saopštila je da je fondacija "Kapetan Dragan", koju vodi Dragan Vasiljković, koji je u Hrvatskoj osuđen za ratne zločine, ispunila sve uslove za dobijanje poslovnog prostora.
Gradska uprava Subotice: Fondacija "Kapetan Dragan" ispunila uslove za dobijanje poslovnog prostora
Foto: 021.rs
To je odgovor lokalne vlasti na poziv opozicione Demokratske stranke, ali i pojedinih pripadnika vladajuće Srpske napredne stranke, da se oduzmu prostorije fondaciji koja trenutno vodi kampanju za oslobađanje Zvezdana Jovanovića, osuđenog za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića.
 
U DS za Radio Slobodna Evropa kažu da će, ukoliko nadležni ne reaguju, tužilaštvu podneti krivičnu prijavu protiv fondacije.
 
Gradska uprava Subotice u saopštenju navodi da se Fondacija "Kapetan Dragan" novembra prošle godine obratila subotičkoj Službi za poslovne prostore, te da je nadležna komisija istog meseca jednoglasno dodelila prostorije toj fondaciji u jednoj od centralnih gradskih ulica.
 
U saopštenju se dodaje da je "predmetni poslovni prostor čak tri puta bezuspešno oglašavan radi izdavanja u zakup".
  • Vesa

    27.08.2021 09:27
    Ratni zlocinci otvaraju kancelarije?
    Srbiji treba opet sankcije postaviti i uvesti vizni rezim jer za bolje i nije!
  • Mile

    27.08.2021 09:12
    Dok veličaš kriminalce i zločince isti će uživati a normalan svet ispaštati. Bravo Srbijo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.