Zrenjaninski vodovod: Ugovor sa Fabrikom vode smatra se raskinutim od decembra

Zrenjaninski "Vodovod i kanalizacija" saopštio je da je Fabrika vode odgovorna za prekid ugovora, koji se smatra raskinutim od 15. decembra 2020. godine, kada je došlo do eksplozije u toj fabrici.
Zrenjaninski vodovod: Ugovor sa Fabrikom vode smatra se raskinutim od decembra
Foto: 021.rs
Iz Vodovoda ukazuju da su se uslovi za raskid ugovora stekli danom eksplozije u postrojenju, jer do 15. decembra 2020.godine nisu dokazali ispunjenost svih parametara.
 
Dodaju da se postupak protiv osumnjičenih u "Fabrici vode" za tu eksploziju vodi u nadležnom tužilaštvu.
 
Predstavnik "Vodovoda i kanalizacije" Siniša Gajin je naveo da se Ugovor o usluzi prečišćavanja pitke vode raskida krivicom same "Fabrike vode".
 
"Sporazumom je definisano da u slučaju da izvršilac usluge - 'Fabrika vode' ne ispuni uslove protekom rokova će se smatrati da je ugovor raskinut krivicom izvršioca i nikakva dalja obaveštenja od naručioca - 'Vodovoda' tim povodom nisu više potrebna, niti će se primenjivati druge odredbe ugovora o raskidu istog", ukazao je Gajin.
 
Iz Vodovoda su podsetili da je detaljnom analizom, koju su sprovele stručne službe Vodovoda utvrđeno da "Fabrika vode" nije ispunila niti jedan od uslova utvrđenih javnom nabavkom.
  • Банатмен

    28.08.2021 12:42
    План
    Реална и очекивана изјава! Приватнике откачити. Радња приче о зрењанинској води убрзава. Можда би одговорни могли да објаве:
    1. Који услови би требало да се стекну да из фијоке буду извађени планови и анализе за трајно решавање проблема пречишћавања воде? Студије исплативности постоје и давно су урађене.
    2. Како ће кинески гигант, фабрика ауто-гума, утицати на биланс воде и енергије? Фабрика површине 1 км x 1 км заузима простор који одговара највећем градском насељу "Багљаш" у коме живи 20 хиљада становника.

    https://www.rtv.rs/sr_lat/vojvodina/banat/gradiliste-kompanije-linglong-u-zrenjaninu-velicine-200-fudbalskih-igralista_1173419.html
  • Žedni Zrenjaninac

    28.08.2021 12:17
    Lažu nas ko majmune
    Mi smatramo da ne treba plaćati otrovnu česmovaču sve dok ne proradi Fabrika čiste i zdrave vode za piće koju su na kvarno već bezecovali mafijaši. Precedniče, čuješ li vapaj svog naroda?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina