FOTO: Vojvođanske zdravstvene ustanove dobile 32 nova vozila vredna 100 miliona dinara

Zdravstvene ustanove u Vojvodini danas su dobile 32 nova vozila koje je Pokrajinska vlada platila 100 miliona dinara.
FOTO: Vojvođanske zdravstvene ustanove dobile 32 nova vozila vredna 100 miliona dinara
Foto: 021.rs
Sanitetska vozila dobile su opšte bolnice u Zrenjaninu i Vrbasu i domovi zdravlja u Kanjiži, Adi, Novom Bečeju, Srbobranu, Apatinu, Malom Iđošu, Sremskoj Mitrovici, Sečnju, Kovinu i Pećincima.
 
Vozila za prevoz pacijenata na dijalizu dobili su domovi zdravlja u Čoki, Bačkoj Topoli, Vrbasu, Beočinu, Titelu, Plandištu i Alibunaru, dok su putnička vozila obezbeđena za domove zdravlja u Šidu, Apatinu, Somboru, Odžacima, Kovinu, Novom Bečeju, Rumi, Novom Kneževcu, Žitištu, Alibunaru, Beloj Crkvi, Irigu i Opovu.
 
Ovi saniteti, kombiji za dijalizu i putnička vozila za patronažu su opremljena pratećom medicinskom opremom.
 
 
"Danas će 32 nova vozila krenuti put domova zdravlja i bolnica širom Vojvodine i omogućiti, pored lakšeg transporta pacijenata, brži i efikasniji rad i veću sigurnost svima koji pružaju pomoć onima kojima je potrebna", izjavio je predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović prilikom uručivanja ključeva.
 
Mirović je podsetio i da je od 2016. godine vojvođaska vlast obezbedila više od 90 novih vozila za zdravstveni sistem pokrajine, čime je, uz druga značajna ulaganja veća od 12 milijardi dinara, znatno unapredila zdravstveni sistem.
  • pajo patak

    28.09.2021 12:57
    da što pre transportuju
    na Mišeluk, gde rade zaposleni KCV.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".