FOTO: Obrušio se zid kraj gradlišta zgrade u Zrenjaninu, porodice iseljene

Zid kuće kraj gradilišta stambeno-poslovnog objekta u zrenjaninskoj Petefijevoj ulici obrušio se danas, povređenih nema, a kako saznaje Beta tri porodice su iseljene.
Jedan od stanara kazao je za agenciju Beta da se zid obrušio danas nešto posle 12 sati, da je najpre pomislio da je u pitanju zemljotres, da je onda čuo da se nešto ruši, zatim video "mnogo prašine" i da je tada istrčao na ulicu.
 
Kazao je i da se zid obrušavao u dva navrata, da na sreću niko nije povređen, ali da su tri porodice morale da budu iseljene, kao i da sumnjaju da je do obrušavanja došlo zbog radova na izradnji susedne zgrade.
 
Na teren su, naveo je, izašli zrenjaninska policija, komunalna milicija i građevinska inspekcija.
 
 
Stambeno-poslovni objekat se gradi na uglu ulica Petefijeva i Ive Lole Ribara, a investitor je preduzeće "Turbo gas" iz Kikinde.
 
Vlasnik te firme Ivan Rotarov tvrdi da se zid srušio jer je više od 20 godina bio u veoma lošem stanju, ali da će sve to biti sanirano.
 
"Pogledajte gde stoji bager i valjak, na koti mula, prema tome, od zida 7,5 metara nije kopano, to je sasvim dovoljno da ne može da padne zid, dakle nije uzrok iskop jer nije potkopano... Rešićemo, saniraćemo, ozidaćemo", kazao je on.
 
 
Rotarov je naveo da je za dve ugrožene porodice platio smeštaj dok se kuća ne dovede u stanje da se u njoj može ponovo stanovati.
  • /

    20.10.2021 23:11
    /
    @Zoran
    bas ti je puno zao investitora.

    zid je stajao dok se on nije pojavio.
  • Zoran

    19.10.2021 09:48
    Vibracije
    Očigledno je zid bio u veoma lošem stanju jer je pao zbog vibracija koje nastaju radom mašina a ne iskopavanjem i potkopavanjem.
    Najbolje će proći stanari te kuće jer nisu održavali objekat a sada će neko drugi da im napravi novi zid. Ovde mu sad investitor dođe kao država da im popravi isredi kuću jer Bože moj neće valda oni da troše pare na to.
  • Logično

    17.10.2021 21:35
    Aha, posle Novog Sada i Beograda i ovde se našao bezobrazni trošni objekat koji želi da napakosti fantazijama nevinih investitora. Dobro je što priče ipak imaju srećan kraj: investitori su ipak nastavili da grade, a porodice iz zločestih trošnih objekata su iseljene.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina