Optužni predlog protiv "Petrohemije" zbog požara

Osnovno javno tužilaštvo u Pančevu podnelo je optužni predlog protiv HIP "Petrohemija" AD Pančevo, kao pravnog lica i U. V. kao odgovornog lica zbog požara koji se 3. septembra dogodio u toj fabrici.
Kako se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu, Prvo osnovno javnog tužilaštva u Pančevu postupilo je po prijavi Ministarstva zaštite životne sredine, Sektora za nadzor i preventivno delovanje u životnoj sredini, Odseka za udese.
Prijava je podneta jer u svom radu, prilikom upravljanja opasnim materijama, nisu preduzeli sve potrebne preventivne, zaštitne i sigurnosne mere kojima se rizik po životnu sredinu i zdravlje ljudi svodi na najmanju moguću meru.
 
To znači da nisu postupali u skladu sa Izveštajem o bezbednosti i Planom zaštite od udesa kao ni u skladu sa radnim Uputstvom u kome su jasno definisane radne aktivnosti pojedinačnog procesnog osoblja u postupku uvođenja i izvođenja peći u Fabrici Etilen.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina