Mađarski pokret: Nadležni i NIS da objave kakve posledice ostavljaju probne bušotine oko Subotice

Mađarski pokret iz Subotice zatražio je danas od nadležnih i NIS-a da upoznaju javnost sa posledicama koje probne bušotine NIS-a u okolini tog grada mogu imati po pijaću vodu i jezero.
Mađarski pokret: Nadležni i NIS da objave kakve posledice ostavljaju probne bušotine oko Subotice
Foto: 021.rs

Iz pokreta su saopštili da građani imaju pravo da dobiju te informacije.  

"Neprihvatljivo je da u vezi sa radovima koji se realizuju bez procene uticaja na životnu sredinu u neposrednom komšiluku nastanjenih i ekološki zaštićenih područja, umesto rešavanja problema, nadležni nude obnovu dečjih igrališta i lažnu propagandu a istovremeno rizikuju budućnost naše dece i naših unuka", naveli su iz Mađarskog pokreta.
Oni su protestovali što zainteresovani građani nisu imali prilike da prisustvuju sastanku koji je juče organizovao predsednik Skupštine Subotice Balint Pastor, uz prisustvo predstavnika NIS-a i članova saveta mesnih zajednica Hajdukovo, Palić i Šupljak iz redova Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara.
 
"Na taj način ljudi, koji već mesecima čekaju odgovore od NIS-a i od gradske vlasti o radovima u blizini ekološki zaštićenih zona nisu dobili priliku da prisustvuju sastanku i nisu mogli postaviti pitanja nadležnima o tome kakva dodatna ekološka opterećenja, povećanog teretnog saobraćaja i zagađenja će prouzrokovati dalji radovi", naveli su iz Mađarskog pokreta.
  • Krčmar

    25.11.2021 13:46
    Nije njih briga za svoje komšije...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".