Meštani sela kod Zrenjanina blokirali most na Tamišu: Odsečeni smo od sveta

Oko 200 meštana Orlovata, Tomaševca i još nekoliko sela u okolini Zrenjanina, blokiralo je na tri i po sata most preko Tamiša.
Meštani sela kod Zrenjanina blokirali most na Tamišu: Odsečeni smo od sveta
Foto: 021.rs

Na mostu koji funkcioniše kao međunarodni pružni put, kako kažu meštani, blokirana su ostala i tri kineska voza.

Reč je o mostu na kom je drumski saobraćaj već godinama zabranjen zbog rekonstrukcije i meštani ga prelaze na sopstvenu odgovornost.
Za N1 kažu da su zbog višegodišnjeg problema "odsečeni" od sveta i da je za oko 20.000 stanovnika okolnih sela most od vitalnog značaja, te da zbog višegodišnjeg odlaganja rekonstrukcije moraju da koriste duže alternativne pravce i atarske puteve.
 
Ono što najviše brine građane je što radovi ne počinju i što nema naznaka kada bi oni mogli da se završe.
 
Blokadu mosta najavili su i za sledeću subotu.
  • Драган

    14.12.2021 20:42
    Само Н1 износи проблеме грађана. Код осталих је Србија земља као из бајке. Неки пут помислим како би нам било лепо да је све тако, као што се прича...
  • Банатмен

    12.12.2021 22:54
    Има се, може се
    Подршка протесту за поправку моста! Преглед и оцена стања мостовских конструкција, одржавање мостова и прорачуни уче се на Грађевинском Факултету – знање имамо. Извођач радова ће се већ наћи нпр. Про-Инжењеринг д.о.о. – предузеће за пројектовање, изградњу, реконструкцију и санацију мостова (www,pro-inzenjering,com). Паре нису проблем већ постављање приоритета.
  • Buric

    12.12.2021 20:39
    5G
    Glasajte opet za sns i brata knezevica !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".