Od elemenata novosadskog montažnog mosta gradi se most preko Begeja

Na pruzi Zrenjanin - Zrenjanin fabrika, od 4. januara 2022. godine biće obustavljen železnički saobraćaj zbog radova na zameni železničkog mosta preko Begeja.
Od elemenata novosadskog montažnog mosta gradi se most preko Begeja
Foto: 021.rs
Pripremni radovi su već u toku, a od 4. januara izvođači radova počeće najpre sa demontažom postojećeg, a potom i postavljanjem novog mosta, saopštile su Želznice Srbije.
 
Obustava železničkog saobraćaja trajaće do 19. aprila 2022. 
Radove na mostu izvodiće konzorcijum firmi koji čine "Karin komerc" iz Veternika, "Čelik" iz Bačkog Jarka, "Trioprojekt" iz Beograda i "Geodetski biro" iz Veternika.
 
Predviđeno je da most dug 55 metara dobije novu čeličnu rešetku.
Novi most biće izrađen od elemenata montažne konstrukcije koja je bila postavljena u Novom Sadu, dok nije izgrađen novi drumsko-železnički most.
 
U prvoj fazi radova predviđeno je da se na mostu u naselju Berbersko obavi postavljanje šipova koji će služiti za demontažu mosta, kao i da se obave drugi neophodni radovi. Kada se ova faza završi, očekuje se da radnici počnu sa sečenjem i demontažom postojeće konstrukcije mosta. Stara čelična konstrukcija biće odložena na šipove i skele koji će biti postavljeni u januaru, a zatim će biti izmeštena na obalu Begeja.
 
Nakon tih aktivnosti uslediće radovi na ojačanju konstrukcije mosta, obloga stubova, ležišta, kako bi otpočeo posao postavljanja nove čelične konstrukcije.
 
Kada postavljanje nove konstrukcije bude završeno, uslediće posao na postavljanju pragova i šina, tako da će u aprilu biti okončan ceo posao oko radova na mostu preko Begeja.
 
Od proleća kada radovi budu završeni sa obe strane mosta iznad Begeja biće postavljene dve staze za pešake.
 
Most na Begeju postavljen je 1937. godine, tako da će se sledeće godine navršiti osam i po decenija železničkog saobraćaja.
  • Begej

    02.01.2022 00:30
    Zr
    Veliko bravo za zeleznicu Srbije,
    Most star 80 godina , zamenjuje te sa mostom koji je star samo duplo manje.
  • alias

    31.12.2021 22:13
    лепа вест
    И мени је драго.

    Нека им користи.
  • Mile

    31.12.2021 21:00
    Napravimo još elemenata i montiramo par mostova od Bačke Palanke do Novog Sada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina