Neizvesna sudbina ribnjaka Ečka

Hotel "Sibila" u blizini Zrenjanina, koji je u sklopu ribarskog gazdinstva "Ečka", neposredno uz specijalni rezervat prirode Carska bara, izdaje se u zakup.
Neizvesna sudbina ribnjaka Ečka
Foto: Pixabay (ilustracija)
Kako se u oglasu navodi, površina objekta je 1.400 kvadratnih metara, poseduje restoran i baštu sa kapacitetom od preko 70 mesta, opremljenu kuhinju i smeštajni kapacitet od 36 ležajeva.
 
U zakup se izdaje i nova hladnjača kapaciteta 300 tona.
Prema saznanjima agencije Beta, radnici Ribarskog gazdinstva Ečka, njih nešto više od četrdeset, od ukupno pedesetak, proglašeno je tehnološkim viškom.
 
Restoran ne radi, a zatvorena je i ribarnica.
Ribnjak posluje u okviru "Mirotin grupe" čiji je većinski vlasnik od prošle godine, preko svoje firme MPZ Agrar, postala Kompanija "Matijević agrar".
 
Javnost u Zrenjaninu zabrinuta je da će i najveći slatkovodni ribnjak u ovom delu Evrope – Ečka, biti zatvoren.
 
Ribnjak Ečka jedan je od najstarijih u Evropi, a proizvodnja ribe započeta je 1891. godine.
 
Prostire se na površini od oko 2.000 hektara, udaljen je petnaestak kilometara od Zrenjanina, u trouglu Tise, Begeja i Tamiša.
  • Ns

    12.01.2022 12:55
    Previše ljudi u okolnim selima živi od krađe ribe u ribnjaku Ečka.
    Nema trika da to opstane bez mnogo više čuvara.

    Ekipi koja je vodila Mirotin je ovo bila jedina promašena privatizacija.
    Kasnije su imali par pogrešnih poteza u vođenju grupacije, ali Ečka je od starta najveći.
  • lajavko

    11.01.2022 14:11
    Svakako se planira da se otpadne vode iz LingLonga izlivaju u okolini, tako da možemo da se pozdravimo i sa Ečkom, i sa ribnjakom i sa Carskom barom.
  • lalos

    11.01.2022 13:15
    I Kosavu su nam zagadili
    Jos mi u secanju snimak hale sa pokvarenom robom jednog radnika u Matijevic firmi. Stucnjak = kupi jeftino/preko koruptivne veze/, unisti i prodaj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".