Fabrika vode u Zrenjaninu prodata firmi iz Emirata

Zrenjaninska fabrika vode prodata je za 417 miliona dinara.
Fabrika vode u Zrenjaninu prodata firmi iz Emirata
Foto: 021.rs

Kupac postrojenja je "Pannonian Water" iz Beograda, saznaje VOICE od Dragana Nikolića, sudskog izvršitelja koji vodi slučaj.

"Fabrika je prodata na osnovu založne izjave. Prvenstvo namirenja ima izvršni poverilac (Erste banka)", kaže Nikolić.

Nekoliko radnika je, piše VOICE, do sada već tužilo fabriku, tražeći zaostale plate. 
 
"Predmeti u postupcima koji se vode u korist radnika mogu se naplatiti od preostale imovine Fabrike vode. S obzirom na to da postoji više postupaka, celokupna preostala imovina je popisana i predmet je prodaje", objašnjava Nikolić.
 
Društvo sa ograničenom odgovornošću "Pannonian Water" osnovano je u novembru 2021. godine, sa osnovnim kapitalom od 100 dinara. Iako se u zakonske zastupnike, odnosno direktore, ubrajaju ljudi iz Velike Britanije, Srbije, Indije i Kanade, vlasnik ove firme je zapravo "Emserb Water FZE" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.
 
"Emserb Water FZE" vlasnik je i firme "Begej Water", takođe osnovane sa osnivačkim kapitalom od 100 dinara, ali u aprilu prošle godine, samo nekoliko meseci pre nego što je ista dobila u zakup 26.875 kvadratnih metara zemljišta u Zrenjaninu, neposrednom pogodbom, za izgradnju centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. "Begej Water" ima iste zastupnike kao "Pannonian Water".
 
Vrednost izgradnje prečistača je, po ranije predstavljenom projektu, 30 miliona evra.
 
"Emserb Water" deo je Metito korporacije iz UAE osnovan za srpsko tržište. Kako je direktor ove korporacije, Rami Gandur, izjavio u intervjuu za "Diplomacy and Commerce" ovaj projekat je u skladu sa planom "Srbija 2025" i sa sporazumima potpisanim između Srbije i Emirata.
 
Ova korporacija bavi se poslovima vezanim za vodu u Egiptu, Tunisu, Alžiru, Sudanu i drugim zemljama.
  • zrenjaninka

    22.01.2022 18:54
    šta se čudite
    Osećate li i Vi kako Vam rastu magareće uši? I jaaa i jaaaa i jaaaaa .....pamet u glavu trećeg Aprila, javite se da budete kontrolori na biračkim mestima da nas OPET ne pokradu, sad je to borba za goli život. Oni znaju da će u zatvor i sve će da učine da pokradu izbore a mi znamo da nam života nema ako im to uspe.
  • Žedni Zrenjaninac

    21.01.2022 13:10
    Baš
    Žašto novu Fabriku koja je počela isporuku ispravne vode nije kupio žedni grad ili JKP Vodovod i analizacija pa da sve ostane u našim rukama? Kao nemaju para, a još višenovca, 450 miliona su poklonili Ling longu za izgradnju vodovoda i skoro toliko Milenijum timu da bi "razminirao" 100 jutara poklonjenog poljoprivrednog zemljišta. Teško im je dati za svoj narod koji je žedan 18 godina!?
  • ado

    20.01.2022 12:59
    sad gledajte šta je ozbiljan kupac , do kraja godine sve će biti pod konac !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina