Počelo proširenje graničnog prelaza Horgoš

Obnova i dogradnja graničnog prelaza Srbije sa Mađarskom u Horgošu počela je danas.
"Planirano proširenje graničnog prelaza Horgoš je od izuzetne važnosti jer predstavlja deo evropskog Koridora 10 i jednu od ključnih tačaka tranzitnog saobraćaja kroz našu zemlju", rekao je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.
Projektom je pored obnove nekih od postojećih objekata, na ulazu u zemlju predviđena i izgradnja dve nove saobraćajne trake za putnička vozila i dve za teretni saobraćaj, a reorganizacijom će biti obezbeđene i dve trake za autobuse.
Podseća se da je ugovor za rekonstrukcijiu i dogradnju graničnog prelaza Horgoš potpisan u decembru prošle godine sa predstavnicima kompanije Jadran, koja će biti izvođač radova.
 
Ukupna ugovorena vrednost projekta iznosi 2,08 milijardi dinara, sa PDV-om, a završetak radova je planiran za drugu polovinu 2023. godine.
  • Vlada

    22.03.2022 11:19
    Čemu kad mađari rade sa 3 kućice i to po auto na 5 minuta.
    gde ej sada naš bajni precednik da kaže Orbanu za to?
    a da, on je iznad nas, on leti pa ne zna kako se ponižavamo.
    ili možda zna..
  • Bojan

    22.03.2022 06:07
    Pre mesec dana smo isli na Horgos nakon dugo godina. Presli nasu kontrolu i stali jer oduvek su nas Madjari zaje.avali i namerno usporavali kontrole. Cekali smo jedno 20 min i okrenuli se i vratili u Srbiju. Otisli smo 40-tak km na istok i presli granicu na malom prelazu gde su bila samo 2 auta ispred nas. I tu smo cekali jedno 30 minuta. Toliko o perfidnosti carinika sa Madjarske strane. Pazi izasla jedna zena i tip i to slow motion gledaju tablice cerekaju se pijuci kafu. Gdje je tu morala odnos i postovanje do putnika koji nose pare u Terme gde smo otisli da se okupamo par sati? Pojedemo nesto i mozda i d zamenimo sa b koliko su nam isli na... Nikad vise prema Madjarskoj nikad vise. Arogantnost i bahatost carinika bezobrazluk.
  • IvanNS

    21.03.2022 14:18
    Kućice?
    Ne razumem potrebu za zidanjem novih kućica, kada ni postojeće nisu u funkciji? Rade dve, tri a ima ih barem deset. Kada bi sve radile sa obe strane ne bi bilo problema, ali eto, hajdemo da gradimo i da pare peremo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.