Pokrajinska vlada obezbedila 151 milion dinara za prevoz srednjoškolaca

Pokrajina je i ove godine obezbedila deo sredstava za regresiranje prevoza 19.649 učenika srednjih škola koji svakodnevno putuju u međugradskom saobraćaju od mesta stanovanja do škole i nazad.
Pokrajinska vlada obezbedila 151 milion dinara za prevoz srednjoškolaca
Foto: Pixabay
Ugovore za sufinansiranje, u vrednosti od 151 milion dinara, predstavnicima svih 45 lokalnih samouprava u Vojvodini, u sredu je uručio pokrajinski sekretar za obrazovanje Žolt Sakalaš.
"Podatak da u Vojvodini ima blizu dvadeset hiljada učenika koji srednje obrazovanje stiču svakodnevnim putovanjem u drugo mesto odnosno opštinu, da imamo decu – putnike koji moraju da prevale veće razdaljine kako bi došli na časove i vratili se potom kući, prirodno pobuđuje naše naročito interesovanje i želju da pomognemo koliko je to u našoj moći", rekao je Sakalaš.
Konkurs je bio raspisan od 19. januara do 18. februara. Kriterijumi, propisani Pravilnikom o uslovima regresiranja prevoza učenika srednjih škola u Vojvodini, bili su: broj učenika koji svakodnevno putuju od mesta stanovanja do škole, relacije putovanja, stepen razvijenosti opštine i mogućnost finansiranja iz opštinskog odnosno gradskog budžeta.
 
"Opštine su – u skladu sa svojim finansijskim mogućnostima – opredeljivale određeni iznos u svojim budžetima, a nadležni sekretarijat dodelio je sredstva do punog iznosa koji im je potreban. Ovaj konkurs nam je veoma bitan i dosledno ćemo nastaviti da podržavamo sve jedinice lokalne samouprave u regresiranju prevoza za nesmetano školovanje naših učenika i učenica – putnika u Vojvodini",  poručio je Sakalaš.
 
Konkurs za regresiranje prevoza srednjoškolaca raspisuje se od 2002. godine.
  • Gratis

    24.03.2022 09:32
    Funkcioneri u pokrajini dobiju stan na koristenje u kome cetiri godine budu deca na skolovanju a oni sluzbenim autom putuju kuci i za to jos dobijaju putne troskove???
  • Junik

    24.03.2022 08:17
    draganzivkovic964@gmail.com
    Pozitivne altivnosti koje ne pruzaju ideju su prazne kao i mnogi politicari koji misle da ako su nesto dali besplatno je dovoljno. Ne razmisljaju na temu da se time stvara utisak da ne mora nista da se plati da nam sve moze neko pokloniti samo ako on hoce, iz toga proizilazi da ako neda mi ce mo oteti. I jos nesto svaki korisnik tog prevoza mora da ima osmisljenu potvrdu da se stice navika da putnik mora da ima kartu. Lep gest u cilju udodvoravanja.
  • Roditelj

    24.03.2022 08:12
    Laz
    Predizborna obecanja. Ne nasedamo mi na to.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina