FOTO: Iz voda u Vojvodini izvađeno 11 kilometara ilegalnih ribolovačkih mreža

Jedanaest kilometara nelegalno postavljenih mreža zaplenjeno je uoči Uskrsa u pojačanim kontrolama voda, poručuju "Vode Vojvodine".

Ribočuvari su oduzeli i više komada nedozvoljenog alata, a podnete su četiri prijave.

Najviše nelegalno postavljenih mreža - čak 3,3 kilometara, pronađeno je u Parku prirode "Jegrička".

Osim Jegričke, ribolovci su pojačano kontrolisani i na kanalu Bečej-Bogojevo, kanalu Novi Sad-Savino Selo, kanalu Sombor-Bezdan, Kikindskom kanalu, te kanalu Novi Bečej-Banatska Palanka i na Dunavu, navode u preduzeću.
 
 
Preduzeće je ranije najavilo da će se češće baviti vanrednim kontrolama u cilju suzbijanja krivolova na vodama. Od prošle godine se u radu koristi i savremenija oprema, a na snazi je pomenuti novi pristup inspekcijskog rada.
  • Smudjaros

    23.04.2022 19:46
    Novi pristup inspekcijskog rada???!!! Voleo bih da neko iz tog preduzeca objasni taj pristup,pa sa znamo i mi koji smo malo cesce na vodi.
  • Sentomas

    23.04.2022 17:38
    Posaljite tu ekipu malo i u opstinu Srbobran posto su nam reke pune mreza! Policija zna i cela opstina ko krade ribu a nista se ne preduzima.
  • Eon

    23.04.2022 17:30
    Ko će s nama?
    Znači Srbija nije samo ekonomski tigar nego i ekonomska ajkula (slatkovodna).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina