Novi Bečej: Udruženje Roma poručuje da se povampirenje fašističkih ideja neće tolerisati

Udruženje Roma Novi Bečej ocenjuje da je 9. maj jedan od najznačajnijih praznika koji treba da večito opominje na monstruoznost i veličinu zločina koji je pretrpela romska zajednica.

Iz te organizacije su u saopštenju poručili da povampirenje fašističkih ideja neće tolerisati i da će uvek, glasno i snažno ukazivati na njih.

Uz podsećanje da je tokom Drugog svetskog rata stradalo 60 miliona civila i boraca, smatraju da, na žalost, ideje fašizma nisu nestale njegovim porazom.

Naveli su i da su "rasizam, fašizam i diskriminacija deo svakodnevice".
 
"Na svima nama je da promovišući toleranciju, jednakost i antifašizam gradimo zdravo i dobro društvo", rekla je direktorka Udruženja Danica Jovanović.
 
Prema njenim rečima, pobedom nad fašizmom, prevaziđene  su podele i stvoreni uslove za ravnopravnost i slobodu uvažavanja različitosti i poštovanja ljudskih prava.
 
"Na svima nama je da mračnim idejama fašizma ne dozvolimo da se vrate i zauzmu prostor u našim glavama, medijima, društvu", rekla je ona.
  • Gajo

    10.05.2022 01:19
    Nažalost...
    ...ovi što se prepucavaju oko Ukrajine i Rusije će ovu vest preskočiti. Kada se govori o Romima, i za jedne i za druge nije bitno što su i sami takvi za šta druge optužuju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.