DRI: Zatraženo razrešenje direktora banje Rusande u Melencima, nezakonito trošen novac iz budžeta

Državna revizorska institucija (DRI) je sprovela reviziju pravilnosti poslovanja Specijalne bolnice za rehabilitaciju "Rusanda" u Melencima i utvrdila kršenje obaveze dobrog poslovanja.
DRI je sačinila Izveštaj o reviziji pravilnosti poslovanja u delu koji se odnosi na uvećanje plata zaposlenih od 1. januara do 31. decembra 2019. godine i javne nabavke u periodu od 1. januara 2018. godine do 31. decembra 2019. godine.
Kako je navedeno u saopštenju DRI, odgovorno lice Specijalne bolnice je u ostavljenom roku dostavilo izveštaj, u kome su navedene preduzete mere za otklanjanje utvrđenih nepravilnosti.
Međutim, DRI je utvrdila da taj izveštaj nije verodostojan, nakon čega je izvršena njegova revizija.
 
"U Izveštaju o reviziji utvrđeno je da je nastalo teško kršenje obaveze dobrog poslovanja, jer Specijalna bolnica nije otklonila otkrivenu nepravilnost, već je i dalje nastavljeno sa preuzimanjem obaveza i izvršavanjem rashoda za usluge finansijskog savetovanja i nezakonito trošenje javnih sredstava, za usluge za koje su sistematizovana radna mesta i bez sprovođenja postupka javne nabavke, iako nisu postojali razlozi za izuzeće od primene Zakona o javnim nabavkama", navedeno je u saopštenju DRI.
 
Institucija je o teškom kršenju obaveze dobrog poslovanja obavestila Skupštinu Srbije i uputila APV Zahtev za razrešenje odgovornog lica Specijalne bolnice.
  • Ja

    03.06.2022 21:33
    Kako
    Da li će direktorka biti smenjena, optužena i osuđena zajedno sa saizvršiocima? Samo pitam. Pozdrav
  • Jovan2

    03.06.2022 09:52
    330 zaposlenih u dri, e dobro da su i nesto nasli.
  • Milan NS

    03.06.2022 09:28
    Hoće li
    neko u zatvor ili samo na mesto savetnika direktora?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.