FOTO Černobiljski luna park, ali u Inđiji: Zašto je zabranjen rad zabavnog parka?

Inspekcija Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja zabranila je rad zabavnog parka u centru Inđije. Iako je u centru Inđije, izgleda kao da je u centru Pripjata.
Možda ste u nekom trenutku na internetu naleteli na fotografiju napuštenog zabavnog parka u Pripjatu. Danas deluje zastrašujuće, svedočeći o tome da je tu nekada bilo života i da se park pravio za nekoga, sve do černobiljske katastrofe.
 
Ovaj zabavni park nikada nije zaživeo. Ali jeste onaj više od 1.000 kilometara udaljen, u Inđiji. Prethodnih dana na društvenim mrežama deljene su fotografije zabavnog parka u Inđiji, koji se nalazio u neposrednoj blizini nekadašnje "Krznare", komentarišući kako podseća na onaj iz Pripjata.
Na Fejsbuk stranici pokreta GrađanIN podeljena je fotografija iz zabavnog parka, uz komentar:
 
"Nije ovo kadar iz nekog horor filma. Ovo je luna park u centru Inđije." 
 
Ubrzo se oglasila i Opština Inđija, navodeći da ih niko nije kontaktirao za lokaciju postavljanja zabavnog parka.
 
"Zabavni sadržaji su postavljeni na privatnoj parceli za koje nisu poterbne niti tražene dozvole. Opštinska inspekcija nema zakonskih ovlašćenja da na privatnoj parceli zabrani rad koji ne krši nijednu komunalnu uredbu ili zakon", naveli su u opštini, dodajući da čine sve da se aktuelna situacija reši u korist bezbednosti dece i ostalih posetilaca.
 
Ipak, "prebacili" su da "korišćenje dece u političke svrhe u cilju sticanja jeftinih političkih poena predstavlja najniži poriv pojedinaca i grupa kojih kao društvo treba da se stidimo". 
 
Oni koje su prozvali bio je pokret GrađanIN, koji je reagovao na saopštenje opštine, navodeći da nigde nisu ni pomenuli vlast, ali se pitajući da li je normalno da oni koji treba da polažu račune građanima iste gledaju kao neprijatelje?
 
Iako odgovor na to pitanje nije stigao, ono što jeste stiglo bila je odluka inspekcije Ministarstva za rad, koja je privremeno zabranila rad zabavnog parka.
 
"Institucije Opštine Inđija su reagovale i prijavile problem nadležnim republičkim organima, koji su izašli na lice mesta i donele zaključak o zabrani rad. Državne institucije rade svoj posao, ali ne objavljuju na društvenim mrežama svaki potez koji preduzmu. S obzirom na reakciju javnosti i nemoralno korišćenje dece u političke svrhe određenih političkih aktera, obaveštavamo javnost da institucije rade svoj posao i moraju da znaju da je interes građana na prvom mestu", navodi se u saopštenju Opštine Inđije. 
Priča o zabavnom parku se nastavila, pa se Pokret GrađanIN zapitao i kako to da zabavni park koji u Inđiju dolazi dugi niz godina, odjednom ne dobija dozvolu za lokaciju na kojoj su ranije bili i na kojoj, do sada, nije bilo problema?
 
"U velikoj većini slučajeva iza sumanutih odluka na štetu građana krije se nečija glad za profitom. Voleli bismo da od ljudi iz luna parka čujemo ko ih je uputio na dvorište Krznare. Sumnjamo da bi sami upali u nečije dvorište", zaključili su oni.
  • albino

    03.06.2022 15:39
    @Miki Maus

    Procitaj poslednju recenicu u ovom tekstu, pametnjakovicu:
    "How Many Disneylands Are There In The US?
    There are two castle parks in the US—in California and Florida. Disneyland Resort in California has one castle park (Disneyland) and one other park (Disney California Adventure). Walt Disney World Resort in Florida has one castle park (Magic Kingdom) and three other parks (Animal Kingdom, Epcot, and Hollywood Studios)."
    https://www.mousehacking.com/blog/ranking-every-disney-park
  • 45ica

    03.06.2022 12:54
    .
    A da neko nije tu postavio zabavni park niko ne bi primetio ništa neobično sa "centrom" Indjije? Ako je ovo centar grada, sa ili bez luna parka, o da je to žalosno.
  • neverovatno

    03.06.2022 12:42
    "Zabavni sadržaji su postavljeni na privatnoj parceli za koje nisu poterbne niti tražene dozvole. Opštinska inspekcija nema zakonskih ovlašćenja da na privatnoj parceli zabrani rad koji ne krši nijednu komunalnu uredbu ili zakon"

    Kakva glupost od saopstenja za uzrast do 7 godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".