VIDEO: Nasilje nad kineskim radnicima u Linglongu, zaposleni pitaju kada će dobiti plate

Kineski radnici zaposleni na gradilištu Linglong od jutros su u štrajku. Na video snimku može se videti da se kineski šefovi fizički obračunavaju sa radnicima.

Kako piše VOICE, tridesetak kineskih radnika jutros je pokušalo da stupi u kontakt sa svojim nadređenima i da sazna kada će dobiti plate za poslednjih šest meseci rada. Njima je za poslednji period angažovanja, prema rečima izvora, isplaćeno samo 50 evra. 

Pobunjene radnike je obezbeđenje "izbacilo napolje iz pogona" i oni sada ne rade, kazali su izvori Vojvođansko istraživačko-analitičkog centra.

Ovo nije prvi put da su kineski radnici nezadovoljni. Međutim, ranije nije bilo nikakvog zabeleženog svedočenja o njihovom položaju u kompaniji. Po tvrdnjama radnika iz Srbije, odnos prema kineskim zaposlenima je najsuroviji, pa se tako da sada samo govorilo o verbalnim i fizičkim napadima.
 
 
VOICE je došao u posed video snimka koji pokazuje odnos pretpostavljenih prema radnicima iz Kine, u kojem ima i fizičkog nasilja.
 
Deo radnika iz Srbije od ponedeljka "radi od kuće", a veliki broj radnika iz Vijetnama je vraćen kući o svom trošku.
Izvori VOICE-a kazali su da su i podizvođači napustili Linglong zbog neisplaćenih dugova, te da je sada aktivan samo China Energy.
 
Predstavnici Vlade Srbije bili su prošle nedelje na tajnom sastanku u Linglongu. Radnici nisu uspeli da dobiju informaciju zašto su bili i koji je rezultat razgovora koji su vođeni sa menadžmentom kineske firme.
  • Marko, Liman

    08.06.2022 10:21
    Uzorna radna etika. Tako će uskoro biti i kod nas, aoo već nije.
  • Куп је битан

    07.06.2022 18:14
    Друг Мао је за неколико деценија побио више Кинеза него што су Европљани побили Индијанаца за 400 година. А онда читамо коментаре како су нам Кинези браћа.
  • A3

    07.06.2022 18:02
    Očigledno
    Vođa je proveo mnoge besane noći, dobio velike podočnjake, ali ono što je smislio nije ni dobro, ni korisno. Bolje da je spavao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".