Pančevo: Počinje "Klasik fest", za publiku "Carmina Burana" i "Seksteti"

U rimokatoličkoj crkvi Svetog Karla Boromejskog u Pančevu večeras počinje 11. Klasik fest, a na programu pod nazivom "Oh la, la" biće dela Sen-Sansa, Pulenka i Onslova.

Sutra, 10. juna na tom istom mestu biće održan program "Seksteti" sa delima Betovena i Čajkovskog, a dan kasnije u Evangeličkoj crkvi A.V, program "Serenade" sa Mocartovim delima, najavili su organizatori.

U Dvorani Kulturnog centra u Pančevu, u nedelju 12. juna, nastupaju violinista Stefan Milenković i sastav Camerata Academica Novi Sad, a na programu je "Carmina Burana" Karla Orfa.

Klasik fest je nastao iz potrebe za isticanjem važnosti kamernog izvođenja muzike i u cilju njenog propagiranja.
 
Ulaz na prve tri večeri festivala je besplatan, a za poslednje veče ulaznica je 800 dinara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".