Pranjem novca kroz lažne pozajmice oštetili Duvansku industriju "Čoka" za više od 60 miliona

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu policija je uhapsila četiri osobe zbog sumnje na malverzacije u privredi.
Pranjem novca kroz lažne pozajmice oštetili Duvansku industriju "Čoka" za više od 60 miliona
Foto: 021.rs
Sumnja se da su ove četiri osobe malverzacijama protivpravno prisvojile 60.2 miliona dinara, na štetu A. D. Duvanska industrija "Čoka", saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Uhapšeni su P. S. (77), odgovorno lice Duvanske industrije "Čoka", zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i pranje novca, kao i N. S. (32), zaposlen u tom akcionarskom društvu, V. M. (54), odgovorno lice tog društva, i N. S. (52), odgovorno lice d. o. o. "Bas kompjuters" i "Sekjuriti", koji se terete za pranje novca u saizvršilaštvu.

Krivičnom prijavom biće obuhvaćene još dve osobe osumnjičene za krivično delo pranje novca u saizvršilaštvu.
 
Sumnja se da je P. S. zaključio više lažnih ugovora o pozajmicama, datim avansima za finansiranje proizvodnje duvana i nabavku opreme na osnovu kojih je sebi i ostalim osumnjičenima isplatio ukupno 60.268.100 dinara. 
 
Oni se terete da su potom novac prebacivali na privatni tekući račun P. S., kojim je on, kako se sumnja, kupovao akcije Duvanske industrije "Čoka".
 
Na taj način osumnjičeni su prisvojili 60.268.100 dinara, oštetivši Duvansku industriju "Čoka" za isti iznos.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.
  • Nena

    11.06.2022 14:33
    Pravda je spora , ali dostižna !
  • Skul

    09.06.2022 14:55
    On ne radi tamo, nego je vlasnik firme.
  • Coka nestaje

    09.06.2022 14:13
    U svemu ovom je samo bitno da u Coki vise nema zaposlenih, i to naselje nestaje. 1990 god je ustavom ukinuta decentralizacija, i pare su krenule za Beograd. Posto je u Coki bilo dosta zaposleno od tih para, Beograd je smislio nacin da im podeli otkaze , a da izgleda da to nije uradila drzava, i da im otme te opstinske pare. Smislili su da navodno neki Tajkun , privatnik kupuje fabrike u Coki, i kao on kao privatnik je taj koji je otpustio radnike, a ne drzava. I tako, iz Coke su radnici ostajali bez posla, a ze te pare su se zaposljavali Beogradjani na izmisljena radna mesta. I tako sada u Coki ima 0 zaposlenih, uskoro ce biti 0 stanovnika, a ustav iz 1990 god i dalje glasi pare prikupljene od izvornih prihoda u opstini Coka idu u opstinu Beograd

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.