LSV: Momirović da hitno pokrene postupke protiv onih koji demontiraju pruge po Vojvodini

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži od ministra građevinarstva Tomislava Momirovića da pokrene postupke protiv odgovornih za demontažu 400 kilometara železničkih pruga u Vojvodini i Srbiji.
LSV: Momirović da hitno pokrene postupke protiv onih koji demontiraju pruge po Vojvodini
Foto: Pixabay

LSV reaguje na najavu Momirovića da će oni koji uništavaju železničku infrastrukturu i ometaju saobraćanje brzog voza "Soko" biti osuđeni na osam godina zatvora.

"Postavlja se pitanje, šta je sa železničkom infrastrukturom koja se već nedeljama uništava na mnogim trasama u Vojvodini? Zašto je voz Soko bitniji od pruge Zrenjanin-Vršac, koja se uklanja i na taj način prekida železnička veza dva dela Banata? Građani cele države, sigurno, pozdravljaju činjenicu da brzi voz Soko dostiže brzinu od 200 km/h, ali bi bili još srećniji da i u njihovim krajevima postoje vozovi i železničke pruge", poručuje LSV.

Centralizacija, smatra LSV, ubija Srbiju.
 
"To se u poslednje vreme jasno vidi i u železničkom saobraćaju. Želimo li modernu državu na celoj njenoj teritoriji, a ne samo u Beogradu ili u većim centrima, sa politikom centralizacije se odmah mora raskrstiti", zaključuje LSV.
  • VV

    14.06.2022 21:03
    Kovin
    Kovin je imao železnicu u 19. veku. Postoji pruga, koju će sada konačno demontirati... A nedostaje samo 18km da se poveže deo od Bavaništa do Pančeva, tj do Vukovog spomenika. Može se napraviti most i ka Smederevu.
    Zamislite voz BG, PA, KO, SD na svakih pola sata...
    Ta pruga prolazi pored aerodroma u Kovinu, koji bi se mogao koristiti za kargo... Ipak, lakse je rasprodati.
  • mile

    11.06.2022 07:36
    Ja bih molio ljude iz LSV da nas vise ne brane.Dovoljno su se pokazali.
  • Milos

    10.06.2022 16:22
    Zločin
    Ovo ako se nastavi je ravno zločinu. Ako nisu u stanju da poprave, bolje da ne diraju i ne raspordaju jer time zatvaraju vrata da neko u budućnosti vrati stvari na svoje mesto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.