FOTO: Još jedna deponija u Vojvodini gori danima, smanjena vidljivost na auto-putu

Inđijska deponija gori danima unazad, a zbog gustog dima smanjena je vidljivost na auto-putu.
FOTO: Još jedna deponija u Vojvodini gori danima, smanjena vidljivost na auto-putu
Foto: 021.rs

Kako saopštava Javno preduzeće "Putevi Srbije", vozači treba da budu oprezni na auto-putu E-75, na dva kilometra od petlje Inđija, u smeru ka Beogradu.

Iz ovog javnog preduzeća apeluju na sve učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Inače, svake godine u letnjem periodu ova deponija gori što izaziva velike probleme na auto-putu, uključujući i lančane sudare.
 
Ni čelnici inđijske opštine, ni nadležno javno preduzeće nisu se oglašavali o ovom požaru.
 
Deponija u Inđiji nije sanitarna, iako je taj projekat pokrenut davne 2005. godine. Potpisnici Sporazuma su bile opštine Inđija, Stara Pazova, Ruma, Irig, Šid, Sremski Karlovci i Pećinci. Opština je u tu svrhu osnovala i preduzeće za sakupljanje i odlaganje otpada i održavanje deponija "Ingrin". Lokalni portal "In Media" je pisao da "Ingrin" još uvek nije preuzeo upravljanje projektom i da ih je u tom poduhvatu stopirala pandemija koronavirusa.
 
 
Podsetimo, u maju je izbio požar na temerinskoj deponiji koji je goreo danima, a pojedini stanovnici ovog naselja su zbog gustog dima i jakog smrada morali da budu evakuisani.

Iako je plan bio da se sve deponije u Srbiji preurede u regionalne i sanitarne, trenutno je u funkciji ukupno deset regionalnih sanitarnih deponija, u Užicu, Lapovu, Kikindi, Jagodini, Leskovcu, Pirotu, Sremskoj Mitrovici, Pančevu, Subotici i Beogradu.

  • Jerry

    14.06.2022 14:39
    deponija
    I vi mislite da će nas ovakve EU primiti u članstvo ? Sama Smrdija je jedna velika deponija svega i svačega od ideja do ljudi preko otpada raznog porekla!!
  • tom

    14.06.2022 14:04
    verovarno
    Moraju goreti jer kako se nje resiti a pare da ostanu u djepu
  • Zemlja čudesa

    14.06.2022 14:00
    Zdrava ishrana
    A oko deponije - vojvođanska žitnica... Raste pšenica, kukuruz, soja i drugo što će neko od nas dobiti u tanjiru. Pa ćemo da presavijemo tabak i da tužimo NATO zbog osiromašenog uranijuma i povećanog oboljevanja od kancera.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.