Pastor: SVM u budućoj Vladi Srbije želi da ima državne sekretare

Lider Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor izjavio je danas da ta stranka želi da u budućoj Vladi Srbije ima nekoliko državnih sekretara, a ne ministra ili potpredsednika.
Pastor: SVM u budućoj Vladi Srbije želi da ima državne sekretare
Foto: 021.rs

Pastor je za RTV, upitan zašto SVM u budućoj Vladi Srbije ne bi dao i više - ministra ili potpredsednika, odgovorio da misli da je trenutak takav da se mora lupom gledati na sopstvene potencijale i mogućnosti.

Rekao je da je SVM "jedna mala stranka, jedna mala zajednica".
 
"Ako možemo da obezbedimo nekolicinu državnih sekretara odgovornih za posao, odgovornih u odnosu na državu, to je praktično naš domet koji je i dan danas realan", naveo je.
Upitan da li bi odbio predlog da SVM da ministra za buduću Vladu, Pastor je odgovorio da nikada nije došao u siituaciju da, kako je naveo, mora ili treba da odbije taj predlog.
 
"Ne mislim da ću da dođem u tu situaciju, naprosto mislim da bi bilo neodgovorno sa naše strane, ako bi takav pristup imali, da mi insistiramo ili da, na bilo koji način, prihvatimo tu vrstu odgovornosti", rekao je.
 
Prema njegovim rečima, tu se ne radi samo o funkciji.
 
"Govorimo čitavo vreme o neverovatnoj složenosti okolnosti u kojima živimo ,a prihvatiti se ministarskog mesta je strašno velika odgovornost i to odgovornost za preuzimanje zajedničke državne brige", naveo je lider SVM.
 
Ocenio je da SVM danas tu vrstu spremnosti i sposobnosti nema, zbog toga što je, kako je podsetio, SVM prisutan u lokalnim samoupravama i na pokrajinskom nivou.
 
"Želimo biti prisutni u ministarstvima (Vlade Srbije) sa državnim sekretarima, naprosto je to naš realan domet", rekao je Pastor.
 
Smatra da to nije malo, ukoliko predstavnici SVM, kao i do sada, odgovorno obavljaju funkcije državnih sekretara.
  • Horororcina

    15.06.2022 22:57
    Kej
    To sigurno zato sto su u Madžarskoj Srbi u foteljama drzavnim kao i SVM u Srbiji.Jadno.
  • Marko

    15.06.2022 08:21
    Lopovsag
    I Vojvodinasume obavezno da se slucajno ne prikida nit korupcije.
  • Sun Jat Ce

    14.06.2022 21:00
    Reverzibilnost
    U Gornjoj zemlji ministre,u Donjoj podsekretare....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.