I dalje gori: Smanjena vidljivost na auto-putu zbog dima sa staropazovačke deponije

Javno preduzeće "Putevi Srbije" ponovo je upozorilo na smanjenu vidljivost na auto-putu zbog gustog dima sa deponije koja već danima gori.
I dalje gori: Smanjena vidljivost na auto-putu zbog dima sa staropazovačke deponije
Foto: 021.rs
Kako navode u saopštenju, vidljivost je smanjena na auto-putu E-75, na dva kilometra od petlje Inđija u smeru ka Beogradu.

Požar na deponiji Stara Pazova izbio je pre nekoliko dana i od tada gusti dim često izbija na auto-put, ali i prema Pazovi i Inđiji.

Inače, kako je u aprilu pisao Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE), ova deponija "stalno gori ili se barem dimi već više od dve decenije", i njena problematičnost je "jedna od najvidljivijih u Srbiji, jer se nalazi neposredno uz auto-put Novi Sad - Beograd".
 
"Ni požari velikih razmera nisu retki. Samo u poslednje četiri godine bilo ih je pet. Uz to, teren na kome je deponija locirana odlikuje se dobrom propustljivošću vode. Ni dan-danas na deponiji ne postoji nikakav sistem zaštite životne sredine od zagađenja", navodi VOICE.
 
U ovoj opštini komunalni otpad proizvodi oko 65.000 ljudi iz devet naselja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina