Velika scena Narodnog pozorišta u Zrenjaninu dobila upotrebnu dozvolu

Velika scena Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" u Zrenjaninu dobila je upotrebnu dozvolu nakon što su završeni radovi na sanaciji obrušenog dela krova.
Velika scena Narodnog pozorišta u Zrenjaninu dobila upotrebnu dozvolu
Foto: 021.rs
Direktor pozorišta Dejan Karlečik rekao je da se početkom maja desila manja nezgoda kada je deo izolacije na krovu iznad Velike scene otpao i da je šteta sanirana prošle nedelje.
 
On je rekao da je građevinska inspekcija nakon toga obavila nadzor i dala upotrebnu dozvolu.
"Cilj za naredni period jeste ozbiljna sanacija i renoviranje velike sale i to bi moralo da se desi u skorije vreme", rekao je on.
Prema njegovim rečima, ideja Grada, Pokrajine i zaposlenih jeste da se što pre uradi projekat i obezbede sredstva za prvu fazu sanacije koja bi podrazumevala samo renoviranje velike sale
 
On je podsetio na to da je ta zgrada već 50 godina pod zaštitom države kao spomenik kulture, i da je najstarija pozorišna sala u zemlji i kulturni dragulj Zrenjanina.
 
"Treba, zajedno da se uključimo u rešavanje ovog problema, danas može da se obruši deo krova, sutra može da bude nešto drugo, a to ne smemo da dozvolimo", ukazao je Karlečik.
  • Zerstorer

    22.06.2022 17:07
    ...
    A sad svi na godisnji,dok SNP radi celo leto i fakticki spaja sve sa narednom sezonom...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina