Podrška inicijativi Sombora da uspostavi brodski saobraćaj sa Hrvatskom i Mađarskom

Direktor Agencije za upravljanje lukama u Srbiji Vuk Perović izjavio je da će se podržati inicijativa Sombora da uspostavi brodski saobraćaj sa Hrvatskom i Mađarskom.
 Podrška inicijativi Sombora da uspostavi brodski saobraćaj sa Hrvatskom i Mađarskom
Foto: 021.rs

Perović je razgovarao danas sa načelnikom Zapadnobačkog upravnog okruga Goranom Nonkovićem i gradonačelnikom Sombora Antoniom Ratkovićem o pokretanju zajedničkih aktivnosti u nautičkom saobraćaju i uspostavljanju linijskog saobraćaja sa Hrvatskom i Mađarskom, saopštila je ta agencija.

"Agencija će stručno podržati gradsko rukovodstvo Sombora u inicijativi da se uspostavi brodski linijski saobraćaj sa gradovima u Hrvatskoj i Mađarskoj", rekao je Perović i dodao da Agencija intenzivno radi na razvoju marina u Srbiji.
Marine, prema njegovim rečima, imaju veliki potencijal za unapređenje nautičkog saobraćaja i zaokružuju turističku ponudu Srbije, pa je započet investicioni ciklus u infrastrukturu nautičkog saobraćaja.
 
"Sombor predstavlja atraktivnu lokaciju za marinu", rekao je Perović.
 
Nonković je naveo da podržava napore za razvoj nove infrastrukture u putničkom vodnom saobraćaju, pre svega marine na Dunavu kod Bezdana.
 
"Smatramo da bi time bila upotpunjena turistička ponuda i ostvaren optimalni ekonomski efekat na području okruga kao podunavskog regiona", ocenio je Nonković.
 
Ratković je rekao da se razgovaralo i o izgradnji marine u Baračkoj, nekadašnjem zimovniku za brodove kao i o uspostavljanju linijskog saobraćaja između mesta Draž u Hrvatskoj, Baja u Mađarskoj i Bezdana.
 
Dodao je da je jedna od tema sastanka bila i moguće planiranje međunarodnog putničkog pristaništa u Somboru.
  • zz

    23.06.2022 17:33
    Marina u.. Bezdanu?!?! Sombor? Pa imaju Apatin na 10min kolima od Sombora. Sa marinom.. i onom sklopocijom od pristana za brodove. Sredite Apatin, ima i brodogradiliste, napravite ljudsku luku da pristaju turisticki brodovi. Dovucite organizujte turiste da obidju Apatin i Sombor, da ostanu dan dva....
  • Banderaš

    23.06.2022 16:59
    Super
    To ste trebali uraditi još pre 80 godina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

Kovinu 10 miliona dinara za nove pontone

Opština Kovin saopštila je da joj je Ministarstvo turizma i omladine dodelilo 10 miliona dinara za realizaciju projekta "Proširenje postojećeg pontona na Dunavcu za plovne objekte".