Završena međunarodna regata "Vode Vojvodine"

Učesnici međunarodne regate "Vode Vojvodine", 12. po redu, jutros su isplovili iz Bačke Palanke na poslednju deonicu u ovogodišnjoj plovidbi, dugu 40 kilometara, do Novog Sada.

U regati je učestvovao ukupno 91 brod. Učesnici su od 24. juna do 3. jula plovili vojvođanskim kanalima i Dunavom, na relaciji Novi Sad - Bački Petrovac - Ruski Krstur - Srpski Miletić – Sombor – Bezdan – Apatin - Bogojevo - Bačka Palanka – Novi Sad.

Bačka Palanka poslednji je grad koji su posetili tokom 300 kilomara duge plovidbe. Na obali Dunava udruženja žena organizovala su Sajam rukotvorina i predstavile suvenir regate – specijalno izrađen medenjak sa logoom ovogodišnje plovidbe.

"Regataši su, posle 25 godina, prošli kroz rekonstruisanu prevodnicu Bezdan, koja je izgrađena 1856. godine i koja je biser naših objekata u Vojvodini", rekao je pomoćnik direktora JVP "Vode Vojvodine" za tehnička pitanja, Igor Kolaković. 
 
 
Regataši su tokom plovidbe, u saradnji sa svim lokalnim samupravama, odvajali otpad za reciklažu. Na Dan Dunava – 29. jun, deo prikupljenog materijala predat je Udruženju "Čepom do osmeha", u saradnji sa kojim će "Vode Vojvodine" kupiti terapeutski tricikl za Doroteu Peić (8) iz Valjeva i kolica za Mihajla Papa (17) iz Novog Sada. 
 
Dan Dunava učesnici regate obeležili su sa domaćinima u Apatinu, koji su organizovali bogat sadržaj na obali reke – radionice
i animacije za decu, koncert na vodi i puštanje lampiona.
 
 
Zahvaljujući lokalnim samoupravama koje su ponudile bogat program, panonski mornari imalu su priliku da degustiraju lokalne specijalitete, učestvuju u turističkim obilascima, uživaju na koncertima i u sportskim aktivnostima.
  • pajo patak

    05.07.2022 14:40
    @Vojvođan
    Dragi moj, papani ti lupaju minuse zato što su za sve vreme postojanja samo 40 godina bili u civilizaciji ( 1878-1918 ).
  • Žile

    05.07.2022 09:16
    Samo neuk čovek može da kaže da nema šta da se vidi. Kako smo samo uživali u posmatranju ptica, porodica labuda, pataka, liski. U ljudima u Petrovcu, Krsturu, Miletiću, Somboru... Rusini, Slovaci, Srbi sa raznih strana, Mađari, Hrvati, Bunjevci...
    I onda nema šta da se vidi? Vi ste slepi kod očiju dragi gospodine.
  • mile

    04.07.2022 16:30
    Pa vrati se kuci onda kada ti ovde ne valja.Ne znam samo sta trazite u ovim zagadjenim krajevima.Napisao sbih ti mnogo sto sta ali nece objaviti.Inace prosao sa i Drinu i taru sa pravim splavarima jos pre proslih ratova i bilo mi je predivno a i bio sam mladji.A bas danas sam se vratio sa ove regate zadovoljan i ispunjen kao i svi koji su ucestvovali.Organizatoru mnogo hvala na uspesnoj organizaciji i VIDIMO SE DOGODINE.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.