Novo brdo đubreta niče u Staroj Pazovi

Novo brdo đubreta širi se pored deponije smeća u Staroj Pazovi, koja se često dimi i neretko gori, što ometa i saobraćaj na auto-put Novi Sad - Beograd.
Novo brdo đubreta niče u Staroj Pazovi
Foto: Pixabay
Kako piše VOICE, biolog Živan Ulemek, iz udruženja "Za zdravu opštinu Stara Pazova", podsetio je da je prethodni plan upravljanja otpadom u toj opštini važio od 2009. do 2019, a njime je bilo predviđeno zatvaranje postojeće nesanitarne deponije u roku od pet godina, odnosno do 2014.
Preusmeravanje otpada na još uvek nepostojeću regionalnu deponiju u Inđiji bilo je predviđeno, a nakon toga i nalaženje alternativnog rešenja, zatim izgradnja kompostera za obradu biorazgradivog otpada koji čini najveći deo komunalnog otpada, kao i izgradnja reciklažnog dvorišta u kome bi se odvajali materijali koji mogu da se recikliraju, naveo je Ulemek.
Igor Jezdimirović iz organizacije Inženjeri zaštite životne sredine rekao je da, ukoliko se ne utvrdi ko je odgovoran zato što plan 2009-2019 nije realizovan, može da se desi da 2031. "budemo tu gde smo i sad, a da za to niko ne odgovara".
  • zlo

    02.08.2022 05:34
    lopovi
    Na zalost,Stara Pazova,nikada nije bila prljavija,nego poslednjih godina.Od predivnog i mirnog mesta,napravili su........Unistili celo mesto koje vise ne lici na sebe.Sve sto su mogli da uniste,uradili su.Ceo zivot ovde zivim,i jako sam ogorcena,kao i svi stariji starosedeoci.Ali,vlast je vlast,a cast je cast.
  • Z

    01.08.2022 17:02
    Smrdija
    Ovde samo deponije uspevaju.
  • pa šta

    01.08.2022 12:56
    Pa šta, ekonomski tigar ima i svoje da ... odlaže.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.