Izložba novosadskog "Ateljea 61" u Galeriji kuće Vojnovića u Inđiji

Izložba odabranih dela novosadske Ustanove za izradu tapiserija "Atelje 61", pod nazivom "Čarolija niti" biće otvorena u petak, 2. septembra u Galeriji kuće Vojnovića u Inđiji.
"Atelje 61" je odlučio da u okviru svojih izložbenih aktivnosti pred inđijsku publiku donese delić evropskog i našeg nasleđa i savremenih tendencija u oblasti tapiserijske umetnosti.
Postavka "Čarolija niti" pokušaće da otvori ne samo hronološka pitanja začetaka stvaranja tapiserijske umetnosti kod nas šezdesetih godina prošlog veka, već i ona vezana za komparativnost u pogledu tematskih, sižejnih, poetičkih sličnosti i razlika u pristupu samom mediju stranih i domaćih umetnika čija će dela biti izložena u pinakotečkoj kući koja funkcioniše u sistemu Kulturnog centra "Inđija".
U Galeriji kuće Vojnovića naći će se dvadesetak dela iz "Ateljeove" Nacionalne zbirke koji nose potpise Boška Petrovića, Isidora Vrsajkova, Stojana Ćelića, Boška Karanovića, ali i najpoznatije svetske tapiseristkinje i scenografkinje, Jagode Buić, te Lojza Spacala, Franca Slane, ali i naših savremenika kao što je francuski stit art umetnik i ilustrator pod umetničkim pseudonimom Polar Bear, Arpad Pulai, Dušanka Botunjac i drugi.
 
Izložbu će u 19 časova otvoriti kustoskinja "Ateljea 61" Jelena Đorđević.

"Čarolija niti" će moći da se pogleda do 20. septembra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.