Izložbe Aleksandra Pola i Dortmundske grupe od ponedeljka u KCNS

Izložbe Aleksandra Pola "Znakovi-simboli-boje" i Dortmundske grupe "Big Baner Festival" biće otvorene u ponedeljak, 22. avgusta, u Kulturnom centru Novi Sad.
Izložba predsednika Udruženja umetnika "Dortmundska grupa" Aleksandra Pola biće otvorena u Likovnom salonu KCNS. 
Aleksandar Pol je slikar, grafičar, fotograf i predsednik Udruženja umetnika Dortmundska grupa od 2010. godine. 
Grupna izložba Dortmundske grupe "Big Baner Festival" biće otvorena na Tribini mladih KCNS.
 
Ovo udruženje umetnika je nastalo 1956. godine, a umetnički spektar je obuhvatao slikarstvo, grafiku i skulpturu. Grupa je doživela odjek u javnosti svojom prvom godišnjom izložbom sledeće godine u tada novom posleratnom muzeju moderne umetnosti. Od početka 1960-ih ova grupa je sa svojim izložbenim projektima gostovala u brojnim državama Evrope i sveta.
 
Otvaranje prve izložbe je u 20 časova, a druge u 20.30 časova.
 
Program se odvija u sklopu zvaničnog programa Evropske prestonice kulture Novi Sad 2022, a u sklopu programskog luka "Dunavsko more".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič

Novosađani baš vole "One Stvari"

Popularni glumac i humorista Dragoljub Mićko Ljubičić ponovo dolazi u Novi Sad, gde će 31. marta, u velikoj sali SNP-a izvesti svoj veoma uspešni sex-kabare "One Stvari".