U planu izgradnja novog mosta na Tamišu kod Orlovata

Odeljenje Grada Zrenjanina za urbanizam oglasilo je na javni uvid Nacrt plana detaljne regulacije dela obilaznice oko Orlovata, sa mostom preko Tamiša.
U planu izgradnja novog mosta na Tamišu kod Orlovata
Foto: 021.rs

Drumsko-železnički most na Tamišu, između Orlovata i Tomaševca, izgrađen je 1880, a iz bezbednosnih razloga zatvoren je krajem marta 2020. godine.

Meštani Tomaševca prinuđeni su da putuju do Orlovata obilaznim putem dužim više od 40 kilometara, zbog čega su u nekoliko navrata organizovali proteste.

Nacrt urbanističkog plana i Izveštaj o strateškoj proceni uticaja biće izložen na javni uvid svakog radnog dana u holu zgrade Skupštine grada Zrenjanina, od 9 do 14 časova.
 
Primedbe se mogu dostaviti u pisanoj formi na adresu Gradske uprave grada Zrenjanina, Odeljenje za urbanizam, Odsek za urbanizam i prostorno planiranje, zaključno sa 1. oktobrom.
 
Javna sednica komisije za planove, na kojoj će biti razmatrane dostavljene primedbe, održaće se u sali Gradskog veća u zgradi Skupštine grada Zrenjanina, 5. oktobra.
  • Putnik

    07.09.2022 08:41
    A zašto ne bi za početak opravili postojeći most. Ko zna kada bi novi bio gotov. Da svaki ko ga pređe ubaci dinar u kasicu, nakupio bi se novac za obnovu. Takđe treba čuvati taj most, svako čuva svoju istoriju.
  • igor_t

    06.09.2022 10:38
    Most nije zatvoren, prelaze ljudi, ali voze slalom po raspalim sliperima, kako ne bi propali u Tamis.
  • banaćanka

    06.09.2022 08:01
    banaćanka
    Mosta iz 1880.je malo sutra zatvoren.Prelazimo ga sa strahom da će svakog momenta da se sruši.Šta mislite,da je gorivo džabe pa da možemo da idemo okolnim putem....Samo da se ne radujemo za džabe...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina