Subotica: Nagrada "Mali princ" Marijani Petrović i Viktoru Šrajmanu

Međunarodni festival pozorišta za decu održava se u organizaciji Otvorenog univerziteta Subotica do 23. septembra.
Subotica: Nagrada "Mali princ" Marijani Petrović i Viktoru Šrajmanu
Foto: Pixabay

Nagrada za životno delo "Mali princ", za izuzetan doprinos razvoju kulture i scenske umetnosti za decu, ove godine pripala je glumici i rediteljki Marijani Petrović i Viktoru Šrajmanu, rusko-izraelskom pozorišnom reditelju i jednom od vodećih stručnjaka u oblasti pozorišta lutaka.

Marijana Petrović je od 1978. glumica u Malom pozorištu "Duško Radović" u Beogradu, bavi se između ostalog i režijom, osmislila je seminar namenjen učiteljima, pedagozima i psiholozima "Lutkarstvo u osnovnoj školi", a u okviru projekta Centra za pozorišna istraživanja "Apsart" realizovala je 2011. radionice "Upotreba lutke u terapeutske svrhe".
Šrajman je osnivač i prvi glavni reditelj Magnitogorskog pozorišta lutaka i glumaca "Buratino", bio je glavni reditelj Državnog pozorišta za mlade Nižnjeg Novgoroda, potpredsednik je Međunarodnog festivala "Kukart", režirao je više od 60 predstava u Rusiji, Poljskoj i Izraelu i autor je knjiga "Profesija - glumac" (1997) i "Analiza komada" (2004).
 
Među dobitnicima nagrade, koju Festival dodeljuje od 2000. godine, između ostalih su Branka Veselinović (2019), Zoran Hristić (2016), Minja Subota (2015), Timoti Džon Bajford (2014), Branko Milićević Kockica (2007) i Ljubivoje Ršumović (2006).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.