Prodate zgrade koje su pripadale Jugoremediji

Novi vlasnik poslovnih zgrada u Nišu, koje su bile u vlasništvu Fabrike lekova "Jugoremedija" iz Zrenjanina, preuzeo je te objekte.
To je, kako navodi Zrenjaninski.com, u svom izveštaju objavio stečajni upravnik propale zrenjaninske farmaceutske kompanije Radovan Savić.
Na prodaju su ponuđene tri poslovne zgrade u Nišu, po početnoj ceni od 48.572.164 dinara. Jedan od tih objekata je izgrađen bez odobrenja za gradnju. Preostala dva imaju odobrenje za gradnju, ali ne i za upotrebu.
U svom izveštaju, koji je podneo Privrednom sudu u Zrenjaninu, pred kojim se vodi stečajni postupak u "Jugoremediji", Radovan Savić je naveo da je na javnom nadmetanju bilo pet učesnika. Poslovne zgrade, za 50 miliona dinara, kupilo je preduzeće "Triple Crown" iz Beograda. U pitanju je društvo sa ograničenom odgovornošću za proizvodnju i promet elektronskih aparata. Nije saopšteno šta novi gazda planirana sa kupljenim objektima u Nišu.
 
Rešenjem Privrednog suda u Zrenjaninu, stečajni postupak u "Jugoremediji" je otvoren 27. decembra 2012. godine i još mu se ne nazire kraj. 
 
Zahtev za otvaranje stečaja tada je podnela "Hipo Alpe Adrija banka" sa kojom je zrenjaninska fabrika krajem aprila 2011. sklopila ugovor o restruktuiranju kredita. Tom prilikom je konstatovano da je račun dužnika u neprekidnoj blokadi 367 dana, te da fabrika nije u mogućnosti da ispunjava svoje novčane obaveze prema poveriocu.
 
Od tada je prošlo deset godina, stečaj još nije završen, niti je obnovljena proizvodnja u "Jugoremediji". Doduše, proizvodni pogoni su jedno vreme bili u upotrebi, dok ih je koristio zakupac, novosadsko preduzeće "Union medik", ali je ova saradnja u međuvremenu neslavno okončana, pa se zakupac povukao iz Zrenjanina.
  • Realista

    02.11.2022 18:42
    Radovan Savić
    ...savestan stečajni upravnik... ali samo da pitam, šta bi sa voznim parkom fabrike i kome će da proda vozila koja su pre 10g. kupljena nova a sada su staro gvožđe od decenijskog stajanja?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina