Novo imenovanje: Đedovac umesto Ćutila na čelu Fonda za raseljena lica APV

Bivši predsednik Opštine Bačka Palanka i poslanik SNS u Skupštini APV Aleksandar Đedovac imenovan je za novog direktora Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu.

On dolazi u fotelju u kojoj je do sada bio Duško Ćutilo, kog je Pokrajinska vlada danas razrešila dužnosti.

Đedovac je mašinski inženjer, a Ćutilo je pravnik koji je na čelu Fonda bio od 2017. godine.

Đedovac se bavio preduzetništvom, bio je vlasnik preduzeća Svera iz Bačke Palanke. Jedan je od osnivača Srpske napredne stranke u Bačkoj Palanci.
 
Nakon lokalnih izbora 2012. postao je zamenik predsednika opštine Bačka Palanka, a u martu 2013. tadašnji predsednik opštine Bojan Radman (SPS) i on su izvršili rokadu funkcija, pa je Đedovac tada postao prvi čovek opštine.
 
Kako je naveo u imovinskoj karti, vlasništvo u nizu nekretnina stekao je kroz ugovor o poklonu. Tako je na poklon dobio stan od 72 kvadratna metra, ima polovinu vlasništva u garaži, kući od 100 kvadratnih metara i dve njive ukupne površine 26 hektara. Ima i udela u vlasništvu nad šumom od 16.000 kvadratnih metara. 
 
Kupovinom je stekao polovinu vlasništva nad kućom od 350 kvadratnih metara, a kupio je i automobil "nisan van" 2013. godište. 
 
Kao poslanik u Skupštini Vojvodine prima mesečnu platu od 105.000 dinara.
 
Na današnjoj sednici, Pokrajinska vlada je izdvojila i 34,4 miliona dinara za završetak zgrade Osnovne i srednje škole "9. maj" u Zrenjaninu.
 
"Ovu obrazovnu ustanovu pohađa 220 dece i učenika sa smetnjama u razvoju. Sredstvima iz pokrajinskog budžeta biće kompletno završeni radovi na novom objektu (zgrada osnovnog obrazovanja u Ulici narodne omladine), koji će biti prilagođen potrebama svakog deteta i u kojem će biti obezbeđeni adekvatni uslovi za boravak dece i rad sa učenicima", navodi se u saopštenju sa sednice.
  • Vikto

    10.11.2022 00:20
    Cutilo
    Dusko je pre svega covek ucinio je vise nego iko za izbeglice tesko ce iko moci da ga zameni.Covek od reci .
  • Tiho

    04.11.2022 13:55
    Grešite gospodo
    Gospodo draga, Duško Ćutilo je čovjek koji se poistovjetio sa svim prognanim koji ovde nađoše dom kao i sa ljudima koji su ostali van granica Srbije i žive tamo gdje samo oni znaju kako im je...
    Duško Ćutilo je čovjek kojem taj narod vjeruje i upravo on je najjača karika vlasti i države sa svim tim ogromnim brojem ljudi, koji su sad već ozbiljna snaga u Vojvodini .
  • Dalibor Crnomarkovic

    04.11.2022 08:39
    Postenje
    Dusko je profesionalac !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.