FOTO: Preko Horgoša pokušali da prošvercuju opremu za video nadzor vrednu 6.000 evra

Carinici su u petak, 18. novembra na graničnom prelazu Horgoš sprečili pokušaj krijumčarenja opreme za video nadzor automobilom stranih registarskih oznaka.
Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na ulazu u zemlju pristigao "BMW", kojim su iz Velike Britanije ka Kipru putovala dvojica stranih državljana.
Osim što su se nalazili u traci obeleženoj zelenim semaforom, koja je rezervisana za one koji nemaju ništa da prijave, oba putnika su to i potvrdila, rekavši da sa sobom nose samo lični prtljag.
 
Međutim, tokom detaljnog pregleda, najpre je u prtljažniku automobila, među koferima i torbama, pronađena kartonska kutija sa uređajima za Wi-Fi pristupne tačke kod video nadzora.
 
 
Potom je i u prostoru za rezervni točak pronađen ostatak nove opreme za video nadzor, čija je vrednost prema pronađenim fakturama procenjena na oko 6.000 evra. 
 
 
Krijumčarenu robu su zajedno sa putnicima i vozilom preuzeli u dalju nadležnost MUP i tužilaštvo. 
  • Deki

    22.11.2022 07:46
    @Banderaš
    Ništa bolje nije ni sa Mađarima, i kod njih isto tako
  • Banderaš

    21.11.2022 13:21
    Pošteni smo,alievropa nas mrzi
    Granicni prelaz Horgos,kao i Batrovci je "privatizovan" i mozete preneti šta god vam padne na pamet,ali morate da podmitite carinike koji tamo rade i koji se otimaju oko rada petkom i subotom kada je najveći ulaz gastareitera iz evrope u srbiju.Reket koji srpski carinici placaju svojim sefovima postoji da bi ih sefovi štitili od kazni ili sudskih postupaka.
    Korupcija,pljačka,javasluk,otimanje,sve su to stvari koje su u srpskoj carini potpuno normalne, a u normalnom svetu nezamislive.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina