LSV: Vojvodina je deo Srbije, ne Mađarske, neka Ištvan i Balint Pastor utiču na političkog mentora

Liga socijaldemokrata Vojvodine reagovala je na video na kojem predsednik Mađarske nosi šal sa mapom na kojoj je Vojvodina deo ove države.

Oni su poručili Ištvanu i Balintu Pastoru, liderima Saveza vojvođanskih Mađara, da "iskoriste bliske veze sa svojim političkim mentorom Viktorom Orbanom i da utiču na njega da prestane sa nošenjem navijačkog šala na kojem je istaknuta mapa velike Mađarske, koja obuhvata i teritoriju Vojvodine".

"Orban već godinama neskriveno ističe simbole velike Mađarske, koja zauzima teritorije susednih država. Otac i sin Pastor još nisu viđeni sa takvim šalovima, ali oni snažno podržavaju izgradnju novosadskog spomenika žrtvama iz 1944. i 1945. godine, među kojima su i brojni pripadnici Hortijevog fašističkog režima koji su u Novom Sadu i celoj Bačkoj počinili brojne zločine", navodi se u saopštenju koje potpisuje portparol Aleksandar Marton.

Iz LSV poručuju da su "otac i sin Pastor skloni da optuže građane Novog Sada za antimađarsku politiku, a zaboravljaju da je zbog politike njihovih današnjih koalicionih partnera, preobučenih radikala, ali i samog Saveza vojvođanskih Mađara, u Vojvodini za 30 godina 200.000 Mađara manje.
 
"Sa 430.314 na nešto više od 200.000. Poražavajući rezultati. Šalovi sa mapom velike Mađarske i spomenici fašistima to ne mogu da promene. Poručujemo Ištvanu i Balintu Pastoru da zaborave Šešeljev narativ, jer takav jezik ne može doneti ništa dobro ni Mađarima, ni Srbima, niti bilo kome u Vojvodini i Srbiji", zaključuje se u saopštenju LSV-a.
  • pismen

    25.11.2022 09:58
    ?
    LSV kaze da je Vojvodina deo Srbije?!
  • NN

    24.11.2022 14:47
    granice
    @ Limanac
    Vi bi rušili granice, one su za rušenje ? Prilično čudna (i lakomislena) ideja! Mora da ste mladi, pa se ne sećate kako je to izgledalo u našoj bivšoj državi, a o granicama s Mađarskom da se i ne govori! Verovatno niste Novosađanin, inaće bi se neko od Vaših predaka setio kako je to izgledalo kada su te granice poslednji put bile izmenjene, na koji način i sa kakvim posledicama. A to što smatrate da je stavljanje nečije ideje o veličini svoje države na šal romantičarsko, nije ni smešno! Sve u svemu, kao da ne razumete baš te stvari, a trebalo bi, nije to pitanje mode i romantike!
  • Slobodan

    23.11.2022 07:30
    to bi bilo ok
    kada ne moze nezavisna Vojvodina, onda mora madjarska Vojvodina..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina