"Stadion" o trovanju dece hlorom: Krivi su vaterpolisti, ušli su u objekat iako je bilo zabranjeno

Preduzeće "Stadion" Subotica saopštilo je danas da i dalje traje istraga o medijskim navodima o nedavnom trovanju članova Vaterpolo kluba Spartak hlorom.
"Stadion" o trovanju dece hlorom: Krivi su vaterpolisti, ušli su u objekat iako je bilo zabranjeno
Foto: Pixabay
U saopštenju se navodi da su vaterpolisti 18. novembra ušli u objekat Sportsko rekreativnog centra (SRC) "Prozivka" uprkos zabrani.
Dodaje se da je proteklog vikenda taj SRC bio domaćin dva događaja u organizaciji Saveza za školski sport i nastavnike fizičke kulture Subotice i Plivačkog kluba "Spartak-Prozivka".
Tih dana objekat je bio zatvoren.
 
"Korisnici nisu mogli na legalan način da uđu u objekat jer su oba zvanična ulaza bila zaključana između dva događaja, a na vratima je bilo istaknuto obaveštenje da je objekat zatvoren", navodi se u saopštenju.
 
Dodaje se da su tog dana zaposleni obavljali tretman vode u malom bazenu, radi sprečavanja razvoja mikroorganizama.
 
U preduzeću "Stadion" tvrde da su članovi VK "Spartak" ipak ušli u objekat kroz ulaz iz poslovnog prostora koji nije u njihovoj nadležnosti, "ignorišući obaveštenje da je objekat zatvoren".
 
"Isto tako su ignorisali i tehničara, zaposleno lice 'Stadion' Subotica, koji im je skrenuo pažnju da se vrši dodatno hlorisanje malog bazena i da je objekat zatvoren", navodi se u saopštenju.
 
Ističe se da je na njihov zahtev narednog dana Zavod za javno zdravlje Subotica obavio uzorkovanje vode, te da je potvrđeno da je voda u malom i velikom bazenu bezbedna, što se tiče koncentracije hlora.
 
"Rukovodstvo 'Stadiona' učiniće sve da do ovakvih nemilih događaja više ne dođe, a o rezultatima i zaključcima istrage će javnost biti obaveštena", dodali su u saopštenju.
  • Rekla-kazala

    23.11.2022 12:31
    Znači, bazen je bio zatvoren i nahlorisan, ali su se ipak u to vreme održavala čak dva događaja?
    I dva ulaza su bila zatvorena- ali treći nije??? Šredingerov bazen- i zatvoren i nije zatvoren...
    A taj tehničar koji ih je sreo i "upozorio", nije našao za shodno da obavesti nadređene o neovlašćenom ulasku u prostorije? I nije našao za shodno da upozori ni nadređene, ni decu, o neminovnom trovanju hlorom? To mu je svakako radna, a sigurno i ljudska obaveza.
    Ovo saopštenje kompletno vređa inteligenciju.
  • Zemlja čudesa

    23.11.2022 08:32
    @Steva
    Interesantna je reč "mangupluk", osobina kojom se ponosimo. Reč je turskog porekla i označava odbeglu (podivljalu) stoku.
  • nepis

    22.11.2022 17:18
    Opet funkcionalno nepismeni komentatori: ne čitate napisano. Ili ne razumete napisano. Ili ste tendenciozni. Ili ste glupi.

    Bez da branim "Stadion" i ko god da su: ako je objekat ZATVOREN, onda znači da se u njega ne ulazi. A ako su organizatori ili treneri "našli način" da uđu u objekat onda, da - sami su krivi. Ili je možda kriva moja pokojna baba?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.