Za unapređenje sistema upravljanja komunalnim otpadom u Vojvodini 48 miliona dinara

U Pokrajinskoj vladi su potpisani ugovori za dodelu bespovratnih sredstava za finansiranje i sufinansiranje izrade tehničke dokumentacije i izgradnje transfer stanica i reciklažnih dvorišta.
Kako je saopšteno, ukupna finansijska podrška po ovom konkursu iznosi 48 miliona dinara.
Ugovore je potpisao pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg sa predstavnicima grada Subotice i opština Ada, Bečej, Nova Crnja, Apatin, Bački Petrovac i Žabalj.
Erceg je istakao da će u narednom periodu pažnja resornog sekretarijata biti usmerena na ojačavanje ovakvih sistema, čime se daje doprinos izgradnji odgovornog društva i dostizanju potrebnog nivoa u oblasti zaštite životne sredine.
 
"Uklanjanjem divljih deponija i opštinskih smetlišta ili njihovim svođenjem na najmanju meru u narednom periodu, uz vođenje odgovorne politike i strategije u tom domenu, kao i uspostavljanjem ostalih regionalnih sistema u Vojvodini, podići ćemo upravljanje otpadom i reciklažu na nivo blizak standardima Evropske unije", naglasio je Erceg.
 
Sredstva su dodeljena po dva osnova - jedan je izrada projektno-tehničke dokumentacije, čime će se steći odgovarajući uslovi da se izgradi transfer stanica ili reciklažno dvorište, a deo lokalnih samouprava podneo je zahtev da se izgradi samo postrojenje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.