Dve godine probijen rok za izgradnju Akva parka na Paliću, pomera se za kraj maja

U Beogradu je potpisan ugovor o prenosu sredstava Ministarstva turizma preduzeću Park Palić za nastavak i konačan završetak radova na izgradnji Akva parka na Paliću.
Dve godine probijen rok za izgradnju Akva parka na Paliću, pomera se za kraj maja
Foto: 021.rs

Kraj radova se očekuje u maju sledeće godine, više od dve godine nakon prvobitnog roka, a do tada treba da se odgovori na pitanje ko će upravljati ovim objektom, prenosi RTV.

Posao izvođenja radova na elektroenergetskim, telekomunikacionim i signalnim instalacijama, izgradnji trafostanice i rekonstrukciji starog termalnog bazena sa izgradnjom novog spoljašnjeg hidromasažnog bazena i izvođenje radova na hidrotehničkim instalacijama, spoljnom uređenju i izradi fasade objekta Akva parka na Paliću dobio je konzorcijum preduzeća Aleks, Energorazvoj i Interfast iz Beograda u vrednosti nešto većoj od četiri stotine četrdeset miliona dinara.
Direktorka preduzeća Park Palić Valerija Denč navela je da je objekat zatvoren, te da se krenulo sa unutrašnjim radovima, postavljanjem podnog grejanja, gips ploče, kartona. Kako kaže, sve će biti završeno, krajem maja.
 
Po završteku radova treba odrediti ko će upravljati objektom.
 
"Mislimo da bi trebalo raspisati javni poziv i odabrati nekoga ko se sa tim profesionalno zna baviti. Ne mislimo da to može da bude Park Palić, ne mislimo da to može da bude, na primer, javno preduzeće za sportske objekte, mislimo da trebamo da odaberemo profesionalnog operatera koji je bitan zbog toga da nivo usluge koja će se tu pružati bude takva da privlačiti turiste", naveo je Ištvan Pastor, predsednik Skupštine preduzeća Park Palić.
 
Ostatak novca biće iskorišćen za izgradnju parkinga sa pristupnim saobraćajnicama i trotoarom, u visini od skoro dvadeset i devet miliona dinara, a posao su tenderom dobila subotička preduzeća Javornik i Vojput.
 
Početak radova očekuju se za nekoliko dana.
  • Bojan

    11.12.2022 12:09
    @Dejan

    Koliko treba da budeš glup da ti ovo liči na Morahalom xD
  • KirkaYU

    09.12.2022 07:13
    @Dejan
    1. Morahalom i taj akva park su kao oko i ...
    Akva park će prevashodno biti zabava za decu, dok je banja Sent Eržebet prvenstveno zdravstveni centar.
    2. Ne bih rekla da je bilo kome nešto plaćeno za pomeranje rokova, vlast i investitori su toliko sposobni da sam sigurna da će se radovi još odužiti.
  • Dejan

    08.12.2022 20:22
    ccccc
    Znaci neko je doplatio za to ,,pomeranje,, ! A vi srblje idite redovno u morahalom, mako i naokolo i tamo ostavljajte novce,sto je i cilj ako niste shvatili odmah na pocetku !!! To vec ide tako 2 deceniju....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.