VIDEO: U toku rekonstrukcija pruge Titel - Orlovat: Završeno 10 kilometara

Do sada je završeno desetak kilometara pruge u planiranoj rekonstrukciji deonice Titel - Orlovat, objavila je Infrastruktura železnice Srbije.
Gotovo u potpunosti je rekonstruisana pruga između Titela i Perleza, u dužini od oko osam i po kilometara, a završava se i rekonstrukcija koloseka u stanici Perlez, čime će biti okončana prva faza radova.
Dodaju da je pola posla završeno i na deonici između Perleza i Farkaždina dugoj oko šest i po kilometra te da završetak na toj deonici očekuju do kraja godine.
Pripremni radovi su u toku na devet kilometara dugoj deonici između Farkaždina i Orlovata.
 
Rekonstrukcija 24 kilometra duge pruge Titel - Orlovat, koja je deonica pruge ka Novom Sadu, počela je u septembru. Rekonstrukcija obuhvata radove na gornjem stroju pruge, a predviđeno je da radovi traju 200 dana. 
 
Između Titela i Orlovata predviđena je zamena šina i pragova, kao i posipanje novog tucanika. Za ovu deonicu biće korišćene demontirane šine sa trase brze pruge Beograd - Subotica. Rekonstrukcijom nosivost pruge biće povećana sa dosadašnjih 16 na 22,5 tona.
 
 
U okviru ovih radova biće obnovljeno 14 putnih prelaza, od kojih je jedan u Perlezu automatski, dok su ostali obeleženi znacima vertikalne i horizontalne signalizacije.
 
Infrastruktura železnice iz sopstvenih sredstava finansira rekonstrukciju deonice između Titela i Orlovata, a radove izvodi novosadski ZGOP. 
 
Radovi se izvode u intervalu od sedam do 17 sati, a kada ih nema odvijaće se teretni saobraćaj na deonici od Novog Sada do Orlovata i dalje prema Pančevu, odnosno Zrenjaninu.
 
Na ovom železničkom pravcu ne odvija se saobraćaj putničkih vozova.
  • Pitam

    19.12.2022 13:35
    A most preko Tamiša?
  • VV

    18.12.2022 19:10
    Znam da je bilo pre...
    ... ali zar još uvek mi u Vojvodini imamo pruge?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.