Sindikat Rafinerije Pančevo: U NIS-u povišica od januara

Sindikat Rafinerije nafte Pančevo (RNP) objavio je da će od januarske zarade doći do povećanja plate u Naftnoj industriji Srbije.
Sindikat Rafinerije Pančevo: U NIS-u povišica od januara
Foto: 021.rs
Sindikat RNP, koji je deo reprezentativnog sindikata u NIS-u, navodi na svom sajtu da će osnovna zarada biti uvećana za 7.000 dinara bruto, kao i da će svim zaposlenima tokom februara biti isplaćeno 50.000 dinara jednokratno.
Sindikat RNP navodi da je to suština dogovora koji su juče postigli menadžment NIS-a i predstavnici reprezentativnog sindikata.
"Kako su rast cena potrošačke korpe i povećanje stope inflacije i dalje aktuelni, Sindikat RNP insistira da se i tokom 2023. godine vanredno pregovara o osnovnoj zaradi sa poslodavcem", ističe se.
 
Dodaje se da je cilj da se pravovremeno odreaguje na promenu makroekonomskih pokazatelja, kako bi se zaštitio standard zaposlenih.
 
Najavljeno je da će pregovori o novom Kolektivnom ugovoru biti nastavljeni početkom januara.
 
Tada će se raditi na usaglašavanju delova tog akta koji još uvek nisu dogovoreni, navodi Sindikat RNP.
  • Bg

    22.01.2023 22:17
    Plate su realno smanjene, posto inflacija nije jednokratna, a ne moze se kompenzzovati ni sa 7000 bruto..,
  • Rob

    26.12.2022 19:17
    !!!!
    Osecam se kao rob organizacija NULA nadredjeni gledaju svoj interes bonuse i plate i gaze sve jedni isti godinama vladaju
  • Kole

    25.12.2022 10:24
    Nisu ni rekli koliko su im smanjili ove godine , sve prinadležnosti bonuse, pod izgovorom rata u Ukrajini, a na kraju godine objave da nikad nisu bolje poslovali, radnici u Nis-u samo misle da imaju sindikat

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.