"Istorijski trenutak": Vozovi na relaciji Beograd - Pančevo od 4. januara

Ugovor o obavljanju prevoza putnika železnicom na relaciji Beograd - Pančevo potpisan je danas u Vladi Srbije, vozovi će saobraćati samo radnim danima, a prvi kreće 4. januara.
"Istorijski trenutak": Vozovi na relaciji Beograd - Pančevo od 4. januara
Foto: 021.rs
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić je prilikom potpisivanja ugovora rekao da će trajno rešenje biti kada bude urađena beogradska gradska železnica kojom treba da bude obuhvaćeno i Pančevo.
"Tada će Pančevo biti u jednom sistemu i ljudi koji tu žive imaće istu vrstu veze sa centrom Beograda, kao što je imaju i oni koji žive u drugim delovima grada", naveo je Vesić i dodao da je, dok se to ne dogodi, uvedeno šest polazaka dnevno, tri ujutru i tri popodne, u špicevima iz Beograda do Pančeva i obrnuto, iz Pančeva do Beograda.
Vesić je rekao da su vozovi različiti i da imaju između 450 i 600 mesta što je, kako tvrdi, više nego dovoljno.
 
Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović rekao je da je ovo potpisivanje ugovora istorijski trenutak jer, dodao je, stanovnici Pančeva čekaju više od 12 godina da se ponovo uspostavi direktna železnička linija između Pančeva i Beograda.
  • T

    30.12.2022 12:19
    Autobuska karta je
    300 dinara do Pančeva u jednom pravcu za 25 km.600 dinara da odeš i da se vratiš iz Beograda do Pančeva i nazad 2x25 km.

    I to moraš do Pančevačkog mosta doći za te novce i da platiš još 2x90 dinara lokalnu kartu za lokalni Bus Plus.

    780 dinara je sa bus plus kartom ko živi u Beogradu da ode i da se vrati iz Pančeva.Autobuska karta.Narod plaća i ne pita.

    Ćuti.


  • Deks

    29.12.2022 19:13
    Od Pančeva se pravi predgrađe Beograda, zašto se to dozvoljava? Pančevo je u Vojvodini i ne bi nikako trebalo da ima povezanost sa Beogradom na nivou lokalne infrastrukture.
  • Zla...

    29.12.2022 18:52
    Zaista istorijski...
    Čemu to mi treba da se čudimo i divimo?!?
    Što je izmedju dva grada udaljena 15-ak km, uspostavljen voz !?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina

SVM samostalno na lokalne izbore u Vojvodini

Savez vojvođanskih Mađara (SVM) na predstojeće lokalne izbore u vojvođanskim opštinama i gradovima izlazi samostalno kao i u prethodnih 17 godina, saopštio je predsednik SVM Balint Pastor.