Iskliznula cisterna sa dizelom između Orlovata i Farkaždina

Između Orlovata i Farkaždina došlo je do iskliznuća jedne cisterne sa evrodizelom, saopštilo je preduzeće "Infrastrukture železnice Srbije".
Iskliznula cisterna sa dizelom između Orlovata i Farkaždina
Foto: Pixabay (ilustracija)

Dodaju da nije bilo curenja, niti isparenja, kao i da nema nikakve opasnosti po živote ljudi i životnu sredinu, prenosi RTS.

Kako se navodi u saopštenju, do iskliznuća je došlo u 19 sati i 20 minuta.
"Došlo je do iskliznuća jedne vagon cisterne, prve do lokomotive sa dva obrtna postolja, natovarene evrodizelom", stoji u saopštenju.
 
"Teretna kompozicija je u svom sastavu imala dvadeset vagon cisterni, koje su u vlasništvu kompanije NIS i saobraćala je iz Pančeva za Novi Sad", navodi se u saopštenju.
 
Na lice mesta je izašla Zajednička železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja "Infrastrukture železnice Srbije" i "Srbija Karga", koja će utvrditi uzrok ovog akcidenta.
 
Ovo je treći slučaj iskliznuća vagona u posledih nedelju dana u Srbiji. Vagon sa amonijakom prevrnuo se kod Pirota i tom prilikom došlo je do curenja tog gasa u atomosferu. Pored toga, vagon sa fosfornom kiselinom u četvrtak je iskliznuo na pruzi Zaječar–Knjaževac, a srećom nije došlo do izlivanja.
  • Gagi

    06.01.2023 19:29
    @Vasilije
    Ziviml u Nemackoj i jos nsam cuo ili procitao dai zkliznu vozovi svaki dan!Ne razumem zasto sirite lazi!
  • Mina

    03.01.2023 14:40
    Monotonija
    Dosadni su sa ovim sabotažama,kao i sa dojavama o bombama.Nedostaje ideja za skretanje pažnje narodu.
  • Vasilije

    02.01.2023 21:28
    Čemu frka
    Ovo je nepotreban senzacionalizam - svi znaju da u Nemačkoj isklizne 20-30 vozova dnevno i oni to jednostavno počiste - šta sad, dešava se, ne vidim problem...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina